Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 29 juni 2011

Dagens träning i Skatås

Här kommer några korta kommentarer från dagens träning som genomfördes på konstgräsplanen i Skatås inför ett 20-tal åskådare.

Efter sedvanlig uppvärmning fortsatte man med stor kvadrat med tre lag. Två av lagen håller bollen inom egna laget samt passar över till det andra laget medan det tredje laget jagar i mitten.

Målvaktsträningen hade fokus på bl a korta inlägg där målvakten ska fram och resolut bryta framför framrusande anfallare. Det känns som att Sandberg har det lite tufft nu och det kom en del djupa suckar från honom när han inte fick tag på bollarna som han ville. Målvaktstränare Remner hade riktigt långa verbala utläggningar idag både för att ge instruktioner och peppa målvakterna.

Dagens huvudövning var matchspel med två 11-mannalag enligt nedan. Mycket instruktioner från JO under träningen om att t ex få yttrarna långt ut mot kanten för att dra isär motståndarna samt instruktioner om att våga slå fler bollar i djupled. Sana gjorde det enda målet när han blev framspelad på kanten och snyggt rundade Sandberg.

Lund-Falex-Philip-Dyre
Thomas-Kamal
Joel-Drugge-Sana
Pär

Adam-Kalle-Hjalle-Logi
Elmar-Jakob
Söder-Stiller-Bärkroth
Hysén

Efter matchspelet körde de flesta spelarna en övning där man blandade skott utifrån och inlägg. Jag tittade inte så mycket på detta (såg dock ett snyggt nickmål från Philip) utan följde den andra övningen där Söder, Sana och Bärkroth hade till uppgift att i en mot en lägen försöka ta sig förbi ytterbackarna Lund, Logi, Dyrestam och Adam. Yttermittfältaren skulle skära in från kanten, dribbla eller rycka förbi backen och sen göra mål på August. Rehn höll i övningen och instruerade om att ta snabba beslut, våga tro på det man gör och inte dribbla för mycket. Sana överlägsen kung i den här övningen, det var sällan backarna lyckades stoppa honom.

Philip då? Jo han såg ut att ha kommit in bra i gänget och i matchspelet hördes hans röst mycket och han verkar redan ha koll på namnen på sina lagkompisar. Idag spelade han mittback i matchspelet och gjorde det helt ok men jag var faktiskt lite förvånad över att se honom spela på den positionen.

När det gäller skador så körde Seb rehab hela träningen medan Sella gick över till rehab först vid matchspelet. Kamal joggade på egen hand i slutet av träningen och även Joel klev av i slutet med ett lindat lår men det såg inte alltför illa ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar