Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 7 juni 2011

Dags att förlänga Sanas kontrakt?

Tobias Sana värvades hösten 2008 från Qviding och skrev då ett fyraårskontrakt som sträcker sig till och med 2012. Det första året var tufft för honom och han lånades även under en period ut tillbaka till Qviding för att få speltid. Även under 2010 hade han svårt att konkurrera sig in i startelvan.

I år har Sana blivit mer och mer given i startelvan och det börjar nu bli dags för Håkan Mild att fundera över hans kontraktssituation. Under sommarens transferfönster har Sana 1,5 år kvar på sitt kontrakt men han är inte redo för en utlandsflytt ännu. Fortsätter han utvecklas som han har gjort hittills i år kommer han dock vara redo för utlandet under 2012 när hans nuvarande kontrakt närmar sig Bosmanläge.

En kontraktsförlängning som sträcker sig över 2013 eller 2014 borde därför vara ett ganska naturligt steg att ta nu i sommar för båda parter. Blåvitt säkrar sin investering inför framtida transfers och Sanas etablering i startelvan belönas med en högre lön och kanske även en förlängnings-signon till honom.

1 kommentar:

  1. Låter väldigt klokt, Sana kommer bli grym!

    SvaraRadera