Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 4 juni 2011

Lyckas Spurs behålla Luka?

Luka Modric föddes 1985 i Kroatien och upplevde som 6-åring inbördeskriget då han fick fly från sin hemstad och även förlorade sin farfar. Inte de mest idealiska förhållanden att börja träna fotboll men med stöd av föräldrarna gick det bra och som 17-åring värvades han av Dynamo Zagreb. I början av karriären var han utlånad till andra lag men etablerade sig sedan som mittfältare i Zagreb och avslutade tiden där som firad stjärna med tre raka ligasegrar.

Sommaren 2008 värvade Tottenham Hotspur honom för 16,5 miljoner pund och Luka har därefter etablerat sig som en av lagets viktigaste spelare på mittfältet. Modric är en arbetsmyra både i anfall och försvar men även en playmaker med hög kvalitet på djupleds- och crossbollarna. Under 2010 tecknade han ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2016 och han är en av Spurs bäst betalda spelare. Efter den senaste säsongen röstades han fram av fansen som lagets viktigaste spelare.

Trots det superlånga kontraktet och trots att klubbledningen ivrigt försäkrar att ingen av lagets stjärnor är till salu i sommar tornar hotfulla moln upp sig vid horisonten. Sir Blånäsa i Manchester har nämligen insett att hans eget innermittfält inte räcker till och på samma sätt som han plockade Carrick och Berbatov från Spurs vill han nu även ta Modric.

Jag hoppas verkligen att klubben orkar stå emot denna gång! Spurs har ett riktigt bra lagbygge på gång och Modric är en av de viktigaste pusselbitarna i detta. Det kommer att bli en riktigt nervös transfersommar det här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar