Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 22 juni 2011

Vi är inte bättre än så här

Det känns verkligen tufft att behöva medge för sig själv att Blåvitt anno 2011 inte är ett topplag i Allsvenskan. Vi har många bra spelare men vi klarar inte av att maximera deras prestation under match under nuvarande förutsättningar.

Nya spelare, nytt spelsystem eller ny tränare är det som kan bryta vår mediokerhet. Det förstnämnda har vi redan försökt med under två års tid och nu börjar det bli hög tid att fundera över de två sistnämnda.

Med 4-2-3-1 vinner vi i våra bästa stunder mycket boll på mitten och rullar runt lädret snyggt mellan backlinje och mittfält. Men vi klarar tyvärr inte av att omvandla allt detta bollinnehav till riktigt bra målchanser.

Att se 18-årige Allansson komma in i andra halvlek och vårda bollen så klokt och lugnt värmde verkligen. Raka motsatsen till Bärkroth som inte hade en enda ren förstatouch och väldigt få bra passningar och inlägg i första halvlek.

Varför avstod JO från att göra det tredje bytet? Det stör mig en hel del att han inte tycks ha en plan för hur han kan använda t ex Robin Söder. Även en rad andra spelare verkar inte ingå i JO´s planer alls under match.

Just nu känns det som att bara Svenska cupen kan rädda den här säsongen…

1 kommentar:

  1. Känns som att du har helt rätt om Robin. Enda chansen för honom att komma in är om vi leder och Tobbe går av. Finns ingen plan hur man ska använda honom i underläge..jävligt synd, och lite konstigt då Stereo tidigare hållit Robin väldigt högt..

    SvaraRadera