Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 14 juli 2011

Dagens träning på Kamratgården

Dagens träning genomfördes i lite grått och småkallt väder uppe vid Kamratgården. Nästan alla i A-truppen var med förutom Dahlin och Kamal som inte deltog alls och Sebban som körde lugn rehab hela träningen. Även om han skulle bli spelklar till måndagens match som officiella hemsidan påstod igår är det nog tveksamt om det kan bli aktuellt med någon speltid. Från juniorsidan deltog förutom August Strömberg i mål även Jonathan Azulay och Andreas Peterson.

Efter uppvärmning med hinderbana och kvadraten blev dagens enda övning ett matchspel i två halvlekar. Lagen formerades enligt nedan i första halvlek. I andra halvlek bytte Andreas P lag med Elmar och Tobbe bytte lag med Drugge. Jag har valt att skriva ut lagen som vårt vanliga 4-2-3-1 men i vissa anfallssekvenser såg det mer ut som 4-4-2, särskilt i andra halvlek.

Rött lag:
Johansson-Faltsetas-Azulay-Dyrestam
Olsson-Haglund
Bjarnasson-Drugge-Sana
Söder

Blått lag:
Lund-Svensson-Jonsson-Valgardsson
Johansson-Allansson
Selakovic-Stiller-Peterson
Hysén

Några korta reflektioner:
 • Hysen gjorde mål i första halvlek efter inlägg längs marken från Sella. Stiller gjorde ett mål i andra halvlek på friläge och Elmar avslutade målskyttet med ett hårt skott strax utanför straffområdet. 3-0 till blått lag alltså.
 • Söder blev fint frispelad av Drugge två gånger i första halvlek men sköt på målvakt båda gångerna, det känns som att Robin måste jobba upp skärpan i de lägena.
 • Bland innermittfältarna var Jakob bäst idag med bra passningar och crossbollar samt en del defensiva brytningar.

På det hela taget en ganska slätstruken träning utan några spektakulära individuella insatser.

5 kommentarer:

 1. Haglund då? Grym eller?

  SvaraRadera
 2. Haglund gjorde väl en stabil insats utan att glänsa på något sätt. Killen hörs mycket på plan och dirigerar sitt lag väl.

  Jakebox

  SvaraRadera
 3. Självmål av Elmar?

  SvaraRadera
 4. Han bytte ju lag inför andra halvlek.

  SvaraRadera
 5. Jag ser träningsrapporten först nu Jaken (semestertider vetu).

  Din reflektion och kommentar ang. Söder är något jag även noterat ett flertal gång på senare tid. Det saknas kraft i avsluten. Här krävs, som du säger, att ett nivå-snäpp extra tar vid.

  Intressant att JO inte heller spelar Drugge-Hysén, utan väljer Stiller som "tia" ihop med Hajsen.

  Drugge har att göra!

  SvaraRadera