Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 5 juli 2011

Hur mår Blåvitt - 5 juli 2011A-laget
A-laget har verkligen en djup svacka där man i bästa fall tar poäng i varannan match. JO verkar ha förlorat spelartruppens uppmärksamhet – han instruerar fortfarande detaljerat och med stort engagemang under träningarna men inget av det syns sen under match. Vi gör få mål och släpper in många och snart kan man dra fram det gamla slitna skämtet om neutralitet (inget anfall och inget försvar). Man får verkligen hoppas på en del större förändringar i spelartruppen nu i sommar men jag tror även det är läge att byta tränare.

Juniorlaget
Juniorerna ligger just nu tvåa både i juniorallsvenskan och i U21-serien och hade en svag period med flera förluster alldeles innan dessa serier tog sommaruppehåll. I cupen il Trofeo Dossena i Italien åkte juniorlaget ut redan i gruppspelet men fick ändå priset som bästa spelande lag. Nu gäller det att ladda batterierna inför Gothia Tipselit Trophy som börjar snart. Joel Allansson är årets hittills enda junior som har fått seniorkontrakt men kanske finns det utrymme för ytterligare någon under året?

Kansli
Kansliet lanserade i dagarna Kamratstenen som både ska vara ett manifest över klubbens historia och bidra till finansieringen av den nya Kamratgården. Byggnationen av huset verkar flyta på bra och än så länge gäller den officiella tidplanen med inflyttning i januari. Det är lite synd att man inte lyckades få till en sommarmatch mot Milan, nu hamnade de italienska mästarna i Skåne istället.

Ekonomi
Ragnar Sigurdsson har sålts och Philip Haglund har köpts och det är faktiskt ganska troligt att dessa transfers tar ut varandra relativt väl ekonomiskt (ca 3-4 mkr). Det pratas fortfarande om en Tobbetransfer som skulle förstärka kassan rejält men annars är det väldigt lugnt på ekonomifronten just nu.

Supportrar
Svårt att hålla modet uppe när laget spelar så dåligt och det har varit lite stiltje den senaste tiden både på läktarna och på nätet. I matchen mot Elfsborg stannade dessutom en del av supportrarna utanför arenan i protest mot att Blåvitt prissatte den matchen som ett derby. Jag har troget lagt pengar i tifohinken under året och snart förväntar jag mig att få se något!

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar