Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 31 juli 2011

Men fäll den jäveln då!

Ja, vad ska man säga egentligen? Två snabba omställningar där motståndarna tillåts driva bollen över hela mittfältet utan att bli attackerade förstör dagen helt för oss. Varför tog inte någon ett taktiskt gult kort där om man inte orkar löpa med?!

Fram till målen var det faktiskt en relativt väl genomförd match där vi lät Helsingborg föra matchen men ändå skapade flera bra egna chanser att ta ledningen. Inte den typen av spel jag vill att mitt Blåvitt ska spela men det här usla året är det tyvärr det bästa vi förmår. Samtidigt är det oroväckande att vi saknar en grundtrygghet i vårt spel och våra svagheter lyser igenom i alla lagdelar.

Nu gäller det att ladda om inför torsdagens match när vi får ohyra på besök och jag hoppas då på nedanstående elva.
 • Jag väljer faktiskt Stiller före Söder för vi behöver mer tyngd och kraft in i straffområdet. Robin är det bättre att slänga in i andra halvlek mot en tröttsprungen backlinje. 
 • Joel gjorde det ok på vänsterkanten idag men Sana är ett bättre offensivt alternativ. Dessutom brukar Sana och Dyrestam kunna få till ett bra överlappningsspel.
 • Huruvida man bör ställa upp som en 4-4-1-1 eller en 4-2-3-1 (som spelarna är mer vana vid) är en öppen fråga.

2 kommentarer:

 1. Glöm inte... Söder glöder.

  SvaraRadera
 2. Nja, Söder i en släpande halvdefensiv position är tyvärr inte mer än ett tomtebloss.

  En ny tränare med ny spelidé och rakare spel kan dock råda bot på det. Se bara på Pärlan idag.

  SvaraRadera