Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 5 augusti 2011

Betraktelser ur lite dimmiga ögon

  • Skön parkfest inledde dagens laddning. Solen sken gott över Kungsparken och länsman lyckades hålla ohyran på behörigt avstånd.
  • Grym match av Seb idag...en fixad straff, ett nickmål och en cykelspark som räddas knappt av deras målvakt. Är det tyvärr tillräckligt mycket för att väcka ett intresse på en transfer som faktiskt är öppen hela augusti? 
  • När det känns som mest dystert kan man känna tvivel inför Blåvitts ungdomssatsning men i dagens segermatch hade vi faktiskt FYRA killar på plan som gått via U-truppen - Dahlin, Dyrestam, Sebban och Allansson. Förutom Sebbans supermatch är det stor hyllning på Allansson som är så trygg och säker med bollen trots att han bara är 18 år.
  • Philip Haglund gjorde en helt ok debut. Han kan mycket mer när det gäller bollbehandling och mittfältsspel men en debut är ändå en debut och han slår ett vackert inlägg till Sebbans 2-1 mål. Dessutom hade han två feta nicklägen som kanske borde resulterat i mål och hjältegloria? 
  • Dahlin utstrålar en otrolig trygghet i straffområdet, bland annat genom att han säkert rusar ut på löpbollar och greppar skott utan att släppa returer. Det gör att backlinjen känner sig trygg och att vi på läktarna slipper tugga valium stup i kvarten. 
  • Guld-Alex, Starbolt m fl såg nöjda ut på Il Proffessore efter match. Några stackare skulle upp och jobba dagen efter medan vi övriga kunde bege oss in i dimman utan att behöva bekymra oss om morgondagen.
  • Vi kommer att få slita hårt för det men det är fortfarande läge att uppnå två viktiga sportsliga mål den här säsongen - vinna Svenska Cupen och sluta trea-fyra i Allsvenskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar