Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 16 augusti 2011

Hur gör vi nu då?

Korsbandskadan på Seb verkar vara ett faktum vilket innebär att han i bästa fall är tillbaka till premiären i april nästa år. Lycka till med rehaben Seb, jag hoppas vi får se dig på en fotbollsplan snart igen!Så hur påverkar denna skada Blåvitts trupp? Att Seb har varit på väg bort till utlandet har ju varit känt i någon vecka så Håkan Mild måste redan ha hunnit beakta de två alternativ som finns.
  • Ingen ny spelare ska värvas utan man slutför säsongen med befintlig trupp. I detta scenario krävs det att alla befintliga spelare presterar maximalt och att de juniorer som eventuellt får chansen under hösten också tar den. Eventuellt kallar man hem Nicklas Bärkroth igen men jag vet inte om det är vare sig troligt eller lämpligt.
  • En ny offensiv mittfältare värvas innan transferfönstret stänger. Eventuellt hade man tänkt använda en del av transferintäkten från Seb för denna värvning men nu får man i så fall ta dessa pengar ur kassan. Jag hoppas verkligen att denna värvning inte blir en quick fix för att snabbt fylla en lucka i truppen utan att man tänker mer långsiktigt.

Det är 9 allsvenska matcher kvar plus 1-2 matcher i cupen och just nu lutar jag faktiskt åt det första alternativet. Det är fortfarande bättre att vänta med värvningar tills vi vet vem som är ny tränare nästa år. Det är dessutom svårt att genomföra kvalitativa långsiktiga värvningar nu mitt i augusti och risken är stor att man istället slutar med en strulig Sobralense i knät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar