Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 28 augusti 2011

Hur mår Blåvitt – 28 augusti 2011A-laget
Blåvitt fortsätter att underprestera i var och varannan match och ska vi nå medaljplats i tabellen så är vi beroende av ”rätt” resultat i många andra matcher. Cupen är den enda chansen till lite glädje i år och jag förväntar mig att Blåvitt satsar allt där. Under sommaren har föreningen lånat ut fem spelare, senast nu Sebastian Eriksson som lämnar i en unik låne-rehab-köp affär, och truppen är slimmad och redo för en större makeover efter säsongen. Ryktena kring vem som ska träna IFK Göteborg nästa år börjar dugga allt tätare och det ska bli spännande att följa detta under hösten. Tobias Hysen, Mikael Dyrestam, Jakob Johansson, Logi Valgardsson och Markus Sandberg har varit uttagna i olika landslag senaste tiden.

Juniorlaget
Juniorerna ligger fortfarande tvåa både i juniorallsvenskan och i U21-serien och kommer att gå till slutspelet i båda dessa serier. Efter sommaren har U-laget spelat bra och nyförvärven Iskander och Hedlund kommer att bli nyttiga tillsammans med uppflyttade spelare från J-laget som t ex Rabic, Nordström m fl. Sommarens praktfiasko i Gothia Cup ska vi dock glömma snabbt. Under den senaste tiden har Jonathan Azulay, David Moberg-Karlsson, Malek Iskander och Billy Nordström varit uttagna i olika svenska juniorlandslag.

Kansli
Det har inte hänt så mycket här den senaste tiden men så har det ju varit semesterperiod också. Kamratstenen går sisådär hittills med drygt 150 anmälda medspelare och det är nog något som kansliet borde lansera hårdare under hösten. Jag tycker att föreningen borde prata mer med oss fans och använda de moderna hjälpmedel som finns, bl a webb-TV. Bygget av Kamratgården går bra och man kommer förhoppningsvis att släppa in supportermedia senare under hösten för en liten förhandstitt på insidan.

Ekonomi
Det mesta tyder på en stabil ekonomi och utlåningen av Seb till Cagliari borde generera några miljoner redan i år och ska förhoppningsvis generera ännu mer nästa år. Det mest intressanta i år blir hur man löser ekonomin för bygget av Kamratgården – hur många miljoner kommer man behöva låna och hur mycket tar man från kassan samt transfervinster?

Supportrar
På de flesta blåvita supportersidor och bloggar har väl aktiviteten varit lite lagom slapp under sommaren och vi har inte haft särskilt mycket att glädja oss åt. Trots att vi presterar så uselt så har publiksiffrorna varit helt ok i många matcher, Gefle undantaget. Mot gnhiet blev tifot inställt p g a försenade materialleverenser så nu måste tifogruppen verkligen leverera nåt mot Malmö om två veckor!

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

2 kommentarer:

 1. Hur skulle utlåningen kunna generera några miljoner redan i år?!

  SvaraRadera
 2. Sannolikt betalar Cagliari några miljoner för att få låna Seb plus att de betalar operation och lönekostnader. Då har de investerat så pass mycket i honom att det ska mycket till att de inte ska utnyttja sin köpoption nästa år.

  Här är en artikel i GT där det spekuleras i att Blåvitt får 5 mkr i lånesumma.
  http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2541581/eriksson-affaren-som-alla-vinner-pa

  Jakebox

  SvaraRadera