Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 23 september 2011

Från dagens presskonferens

När jag gick hem från Gamla Ullevi igår kväll med ilskna steg trodde jag nog att det skulle dröja ett tag tills jag skulle besöka arenan igen. Men det var bara att tänka om när kallelsen till presskonferensen dök upp i mailen idag. Och det blev en välbesökt presskonferens i Gamla Ullevis presscenter kl 13.00 idag när Mikael Stahre presenterades som IFK Göteborgs huvudtränare för de kommande tre åren.
  • Jag fick ställt frågan om Den Svarta Massan på presskonferensen och på Stahres svar förstod jag att det var en väntad fråga. Han lämnade även ett väntat svar på den frågan. Vid den efterföljande intervjun med Kent Olsson kom det även fram att initiativet att lämna DSM kom från Stahre, vilket även det var väntat.
  • Något som förvånade mig lite när jag pratade med Kent var att man bara intervjuat Stahre. Jag har varit ganska inställd på att man har arbetat med några parallella spår och intervjuat flera personer, som man oftast brukar göra i en rekryteringsprocess, men där hade jag helt fel. Kent menade dock att det hade känts rätt efter de första kontakterna med Stahre och att det då blev naturligt att bara fortsätta med det spåret.
  • Stahre gav ett bra första intryck. Som jag skrev i intervjutexten på Svenska Fans så kändes han lite lagom kaxig och självsäker på ett positivt sätt. Han svarade öppet och rakt på de flesta frågor men blev lite mer svävande när diskussionerna kom in på hans engagemang i Solna, DSM mm. Att vara med i en förening som DSM är ju ett uttryck för ett engagemang, ungefär som att stödja Greenpeace eller Astma & Allergiförbundet, och alla förstår nog att Mikael Stahre fortfarande är råtta i hjärtat.
  • Är helt nollställd när det gäller assisterande tränaren Magnus Edlund så där får jag läsa på lite den närmaste tiden. Edlund var Stahres val men även Kent Olsson pratade sig varm för honom. 

Så vad tycker jag då? Om vi börjar så här - jag är inte missnöjd. Vi har fått en bra karismatisk tränare som är proffsig i sin framtoning och som sprider en känsla av engagemang när han pratar. Det är en mycket bra början. Om han kan leverera det han säger vet jag inte ännu men jag ser fram emot att ta reda på det med start i december. Visst känner jag lite oro att hans svarta förflutna ska ställa till det i olika sammanhang men jag väljer att se det som en spännande utmaning. Och då menar jag inte bara för Mikael Stahre utan även för oss fans.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar