Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 3 september 2011

Hur rekryterar man en ny tränare?

Det har ju varit mycket snack de senaste dagarna om Stahre som Blåvitts nästa tränare. Frågan är dock hur långt rekryteringsprocessen har kommit och om någon verkligen är utsedd ännu? Så här skulle processen kunna gå till:
 1. Håkan Mild tar fram en bruttolista med tränarkandidater som han förankrar hos VD och styrelse. Gren, Stahre, Lagerbäck, Conny, Gud m fl...? Man väljer ut några av dessa namn att gå vidare med.
 2. De aktuella namnen får en diskret förfrågan om de är intresserade. Om de är det kallas de till intervju.
 3. Vid intervjun deltar Mild, Seppo och Kent från föreningen. Kandidaten får veta att ett definitivt beslut kommer att fattas under september-oktober och att den nye tränaren presenteras när säsongen är slut.
 4. Intern utvärdering pågår där man väger kandidaterna mot varandra. En av parametrarna är naturligtvis fansens reaktioner, kanske just därför Stahres namn har läckt ut lite extra mycket? Senast under september-oktober månad måste denna utvärdering vara klar.
 5. Avtal skrivs med den nye tränaren under oktober så att denne kan presenteras så snart säsongen är slut.
 6. Måndagen den 24 oktober eller 31 oktober, beroende på om vi går till cupfinal eller inte, presenteras Blåvitts nya tränare.

Jag tror steg 3 är avslutat med alla kandidater och att steg 4 pågår. Det är därför slutkandidaterna som media sniffar fram säger "ingen kommentar" till allt, de vet att de är med i slutracet och vill inte riskera något.

4 kommentarer:

 1. GP ändrade om jag fattat rätt sin uppföljningsartikel till Expressens avslöjande om Stahre från att de hade källa på att han var klar till att de hade källa på att han var Blåvitts förstaval. Tyder på att du är på rätt spår, JB.

  SvaraRadera
 2. Fast skulle Mild värva såhär frenetiskt utan att kommande tränare tycker till om det?

  SvaraRadera
 3. Punkt 3 har jag själv fått erfara. Jobbade på ett av stadens hotell, det var en söndag utan bokningar (trodde jag) på konferensavdelningen där jag skulle iordningställa några rum inför måndagen.Det hela slutar med att jag stormar rätt in i, vad jag tror är ett tomt rum, en sittning med tre män. Mannen närmast, han vars blick ser ut att vilja slita mig i stycken, känner jag direkt igen som Håkan, de andra männen som jag endast ser snabbt kunde jag inte direkt identifiera men efter ett par timmar gick det upp ett ljus för mig. Jag minns att jag tyckte att Rehn såg ut som en tant. Samma hotell brukade inhysa Big Mama, De Pedro, Crossa, diverse provspelare och den fantastiske Erlandsen. Crossas agent bad mig översätta svenska tidningars rapportering kring vad Bo-Jo hade sagt om Crossa efter träning eller match. En kväll gjordes detaljerna i Risps italienska kontrakt upp och jag fick ett papper i näven och en order om att det skulle faxas till Italien. Ljuva tider:)

  SvaraRadera
 4. Anonym 1:
  Så mycket har inte Håkan värvat, fortfarande finns det möjligheter för nästa års tränare att sätta sin prägel på truppen.

  Anonym 2:
  Undrar vilket hotell det kan vara... :-)

  SvaraRadera