Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 11 september 2011

Korta reflektioner efter matchen

Oavgjort mot Malmö när motståndarna har fler frilägen och klara målchanser än oss - ska man vara nöjd med en poäng då? Aldrig i livet säger jag, den här matchen skulle vi ha vunnit! Det känns dock som att vi har drabbats av en akut måltorka med två mållösa matcher i rad nu.

Jag har ju tidigare "räknat ut" att vi behöver ta 17 poäng på de sju återstående matcherna för att nå fjärdeplatsen. I och med dagens poängtapp måste vi ta 16 poäng på de återstående sex matcherna - fem segrar och en oavgjord!

Erik Dahlin visade idag att målvakter, med sina långa karriärer, har råd att vara tålmodiga och bida sin tid. Från att ha varit tredjemålvakt efter Kim och Mackan och även utlånad till Trollhättan har Dahlin genom hårt arbete nått fram till den åtråvärda platsen som förstemålvakt. Och som han spelade idag! I halvtid blev jag dock lite orolig när jag såg Sandberg värma upp relativt intensivt tillsammans med målvaktstränare Remner. Lugn blev jag inte förrän jag såg Dahlin komma ut till andra halvlek men efter match kom oron tillbaka lite när Dahlin först pratade med läkare/sjukgymnast innan han tackade Levande Sittplats. 

Det är då fan att vi inte har någon frisparksspecialist i truppen. Idag får vi tre förstklassiga frisparkslägen bara metern utanför straffområdet men avsluten är bedrövliga i alla tre fallen. Man har verkligen inte råd att slarva bort sådana fina lägen.

På onsdag har vi en sjukt viktig match mot Kalmar i cupen - förlorar vi där kommer luften att gå ur laget totalt under resten av säsongen. Jag tror och hoppas att Elmar Bjarnasson kommer in på mittfältet och att Stiller blir den som lämnar startelvan. Adam är väl fortfarande avstängd då, va?

3 kommentarer:

  1. Jag trodde Adams avstängning bara gällde allsvenskan. Men jag kan ha fel. Svårt att veta när det inte finns någon som helst officiell information om hans avstängning på svenskfotboll.se.

    SvaraRadera
  2. vem som helst men inte lund! Varför inte starta med salomonsson på högerbacken?

    SvaraRadera
  3. dz: jag tror att Salomonsson är inköpt som Sellas ersättare. Inte som Adams .... Lund är en man helt JO:s och Mild smak, arg, småful oteknisk.

    SvaraRadera