Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 1 september 2011

Sammanfattning av ett intensivt dygn

Det blev en dramatisk avslutning på transferfönstret i år, både i London och i Göteborg. Så mycket akivitet var det längesen jag upplevde på en och samma gång.

Tottenham lyckades värva Parker och sålde/lånade ut Hutton, Jenas, Bentley, Palacios och Crouch. En bra rensning av dökött i truppen som frigör mycket löneutrymme och skapar förutsättningar för framtida värvningar. Synd bara att man inte fick in den där sista mittbacken som man ville ha också.

Blåvitt gjorde också ett ryck och värvade Salomonsson och Sobralense och truppen inför 2012 börjar snabbt ta form. Nu saknas i praktiken bara en eller två nya mittbackar...och så en ny tränare förstås. Jag får nog fundera lite kring Stahreryktet innan jag säger bu eller bä där.

När jag funderade lite kring Blåvitts affärer i år så finns det inget som tyder på att man har förköpt sig eller ökat föreningens lönekostnad orimligt mycket. Man har ju säkert haft nytta av Prioritets pengar när man förlängde med Tobbe och värvade Sobra & Salle. Samtidigt har man frigjort löneutrymme genom att sälja Ragge och låna ut Thomas, Pär, Alexander, Nicklas och Sebastian. Dessutom lämnar ju Adam med stor sannolikhet efter säsongen.

Stahre alltså. Hmmm.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar