Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 29 oktober 2011

92:orna checkar ut

Idag spelade U-truppen sin sista utomhusmatch för säsongen och gôttmosade Gais med 3-0 i finalen i JDM. Ett positivt avslut på året och nu kvarstår bara inomhusturneringen Mariedal Cup om två veckor innan spelåret är slut.

För de äldsta spelarna födda 1992 är det även slutet på deras tid som U-spelare hos IFK Göteborg. Nu går de ut i livet och får söka sig en plats i ett annat lag om de vill fortsätta med fotbollen. Bland 1992:orna har hittills Nicklas Bärkroth, Joel Allansson och August Strömberg ordnat seniorkontrakt hos Blåvitt och William Atashkadeh har fått ett hos Örebro. Kanske finns det fortfarande en liten chans att även vänsterbacken Niclas Andersén kan få ett kortare seniorkontrakt hos Blåvitt under 2012?

Slut i U-lags sammanhang är det även för tränaren Eilert Björkman som till nästa år ersätts av Jens Wålemark och Thomas Olsson. Ryktena placerar dock Eilert som tränare för J-laget nästa år och det hoppas jag stämmer. J-laget spelar ju i Pojkallsvenskan (P17) där vi inte har lyckats särskilt väl senaste tiden och jag tror Eilerts kompetens skulle vara ett stort tillskott där. Blåvitts elitsatsande ungdomsverksamhet är ju redan bland de bästa i landet men en förbättring i de yngre årskullarna (16-17 år) borde vara ett viktigt delmål.

2 kommentarer:

  1. Det finns ingen annan av 92:orna som har chans på A-lagskontrakt som du ser det? Mbamba? Peterson? Efe? m.m.

    SvaraRadera
  2. Lövet:
    Skulle bli väldigt förvånad i så fall och även Andersén är en högoddsare ifall han får kontrakt.

    Signalerna från Blåvitt just nu är ju att man främst letar efter en etablerad innermittfältare och en mittback.

    SvaraRadera