Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 6 oktober 2011

Fyra målvakter i truppen

Idag var jag på presskonferensen när målvakten John Alvbåge presenterades som nyförvärv och jag blev lite förvånad över hans lite försiktiga framtoning. Det var inte en given förstemålvakt som satt på scenen, i alla fall marknadsförde han inte sig själv som en sådan.

Igår, i föregående inlägg, så skrev jag att skulle känna mig trygg med Erik Dahlin som förstemålvakt under 2012 och det har inte förändrats. Jag tycker lite grann att Blåvitt går över ån efter vatten med den här värvningen. Man kan nu bara hoppas att en bra konkurrenssituation mellan John Alvbåge och Erik Dahlin gör att vi får seriens bästa målvakter nästa år men sannolikt finns det inte plats för två potentiella förstamålvakter i truppen.

Efter presskonferensen beskrev Håkan hur kontraktssituationen ser ut för våra målvakter:
 • John Alvbåge (Kontrakt t o m 2015)
 • Marcus Sandberg (Kontrakt t o m 2014)
 • Erik Dahlin (Kontrakt t o m 2012 men med ensidig rätt att bryta kontraktet redan efter denna säsong)
 • August Strömberg (Kontrakt t o m 2012. Detta kom som en liten positiv överraskning för mig, trodde han hade ett utgående juniorkontrakt)

Att fyra målvakter med seniorkontrakt är för mycket inser alla. I Blåvitt kan man ju skapa rimligt med speltid för två målvakter där den ene tar Allsvenskan och den andre spelar i U21. I år har tredjemålvakten August kunnat spela i U-laget men nästa år är han för gammal för det. Detta betyder i klartext att två av dessa fyra målvakter måste bort för att få speltid, antingen via utlåning eller försäljning. Minst en av dessa två (tredjemålvakten) måste man ha möjlighet att kalla hem vid behov så där blir det naturligtvis en utlåning.

2 kommentarer:

 1. Håller med, men samtidigt inte. Dahlin gör säkert inte bort sig andra året, han har en helt annan grundtrygghet än Sandberg. Samtidigt..har vi verkligen råd att riskera att stå där med skägget i brevlådan ytterligare en säsong om det visar sig att Dahlin sviktar. Och faktiskt, för att jag skall känna mig trygg med Dahlin hade jag helst sett att han tagit åtminstone något av de skott utifrån som gått in senaste tiden. Lite dålig räckvidd? Sen är det inte säkert att Alvbåge är bättre, eller ens att han blir förstemålvakt, men han skapar trygghet. Att stå där med Dahlin och endast Sandberg som backup nästa år efter två dåliga säsonger och med en liten nysatsning..jävligt tveksamt om jag gillar det.

  SvaraRadera
 2. Tompa:
  Har också reflekterat över att Dahlin har släppt in de fyra senaste målen på skott utifrån...

  Det jag tvivlar på är om Alvbåge är så mycket bättre än Dahlin. Dessutom kan det kanske bli så att Dahlin utnyttjar sin möjlighet att bryta kontraktet om han får ett vettigt erbjudande om att få bli förstemålvakt i något lag och då har vi bara Alvbåge.

  SvaraRadera