Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 30 oktober 2011

Hur mår Blåvitt - 30 oktober 2011A-laget
Den sämsta säsongen sedan 1989 är ett faktum och de enda spelarna i truppen som klarar sig med godkänt betyg den här säsongen är Erik Dahlin, Joel Allansson och Philip Haglund. Övriga spelare och ledare borde skämmas, träna hårdare eller i vissa fall söka sig jobb i en annan mindre ambitiös fotbollsförening! Det ligger dock en känsla av nystart över IFK Göteborg där nya ledare och spelare anländer med nytt hopp och fräscha idéer. Jag tror inte på långa vägar vi är färdiga på transfermarknaden och det gäller både spelare in och spelare ut.

Juniorlaget
Semifinal i JSM, semifinal i U21 och till slut även en finalseger i JDM är ett mycket bra resultat och även något bättre än förra säsongen. Samtidigt så svider semifinalförlusten i JSM mot Kalmar och man kan undra hur det hade gått om vi haft en utvilad David Moberg-Karlsson från start där. DMK matchades ju stenhårt under hela oktober både i JSM, U21 och Allsvenskan och det känns lite som att U-laget saknade alternativa lösningar när inte han kunde vara med. Nu blir det även ledarförändringar i U-laget där Jens Wålemark och Thomas Olsson tar över inför 2012.

Kansli
Historien med Prioritet Finans blossade upp under hösten och trots att IFK Göteborg inte är granskade av någon så är det ändå Blåvitt som nämns mest i media. Det kommer att krävas ett tålmodigt arbete för att avsluta detta på ett sätt där föreningen får maximal upprättelse och jag tror att Blåvitt kan fixa det. Kamratstenen går sisådär hittills med drygt 260 anmälda medspelare och kansliet försöker nu även lansera den som "årets julklapp".

Ekonomi
Inget nytt att rapportera här men naturligtvis är det ett litet "hot" om vi skulle bli av med vår stjärnsponsor. Jag tror inte Blåvitt har gjort sig beroende av Prioritets pengar ännu utan främst använt dem till engångskostnader som sign-on och transfersummor. Kanske bäst att fortsätta på det spåret även ett tag framöver?

Supportrar
Publiken ökade något under 2011, från 10 489 till 10 849 åskådare i snitt, och det är positivt att vi har höjt vår lägstanivå även under sportsligt dåliga år. Under sportsligt goda år har vi nog potential att snitta runt 13-14000 åskådare. Nu har Blåvitt presenterat sina biljettkoncept för 2012 och klackpriserna sänks samtidigt som klackläktaren minskar i storlek vid behov för att skapa en tightare atmosfär - det borde kunna ge positiv effekt. Att vi inte fick se ett enda tifo efter sommaren är dock riktigt uselt från de som håller i detta.

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

2 kommentarer:

 1. Vi fick se ett litet tifo i gais-derbyt, men har ingen aning om hur det såg ut.. Årets tifon har varit under all kritik, ungefär lika dåliga som det brukar bli när ultras får ansvaret att fixa det...
  /Lagg3

  SvaraRadera
 2. Gött mos! Intressant sammanställning.
  2012 blir grymt!
  Guldet det skall hem till Göteborg.

  SvaraRadera