Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 25 oktober 2011

Samarbeta med Halmstad BK under 2012?

Blåvitt har just nu en stor trupp som inför 2012 helst ska krympa till de magiska tjugoen spelare inklusive tredjemålvakt. En del av detta kommer att lösas genom att utgående kontrakt inte förlängs samt att vissa spelare "tvingas" bort.

Med en bra samarbetsklubb i Superettan skulle vi dock kunna behålla vissa spelare ett tag till och erbjuda dem vettig speltid på hög nivå. Tänk att kunna låna ut t ex Markus Sandberg, Kamal Mustafa och Niclas Andersén ett halvår eller ett år och förhoppningsvis se dem utvecklas på ett bra sätt. Frågan är dock var man hittar en sådan samarbetsklubb? Vi försökte ju ett tag med Trollhättan men de trillade ur Superettan.

Just nu tror jag dock att Halmstad BK skulle kunna vara en sådan klubb under en begränsad tid. Man har just åkt ur Allsvenskan och ekonomin är i ett uselt skick vilket kan göra det svårt att ställa ett bra lag på fötterna med enbart egna spelare till nästa års säsong i Superettan. Dessutom ligger man nära Göteborg vilket gör det lättare för utlånade spelare att pendla.

På längre sikt är HBK naturligtvis för stora för att vilja/kunna samarbeta med oss men under åtminstone 2012 tror jag att både Blåvitt och HBK skulle kunna tjäna på ett samarbete. Kanske läge för Håkan Mild att susa söderut på E6:an snart och ta ett snack?

1 kommentar:

  1. Mkt bra förslag, snackar du med Mr Mild eller vet du att han läser...

    SvaraRadera