Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 18 oktober 2011

Tidslinjen hittills i Prioritetgranskningen

Uppdaterad 2011-10-19

Efter att ha mailväxlat med Prioritet Finans har jag kunnat skapa följande tidslinje i det pågående ärendet för att bättre kunna förbereda mig inför programmet imorgon kväll och förstå vad som kommer att visas där. En del i denna tidslinje är allmänt känt och resten bygger på information direkt från Prioritet.
 • 23 mars - IFK Göteborg presenterar Prioritet Finans som sin huvudsponsor.
 • 20 april - Ali Fegan skriver brevet där han motiverar sin granskning med att Anledningen till att jag är intresserad av Prioritet Finans är för att dom numera är huvudsponsor åt IFK Göteborg och som Hammarbyare måste man göra sin plikt.
 • 5 maj - Ali Fegan blir kund hos Prioritet med sitt bolag Fegan Enterprises och "mötet i bilen" sker ungefär då. Prioritet vet inte att han jobbar på Uppdrag Granskning.
 • 20 maj - Prioritet avslutar affärsrelationen med Ali Fegan då denne inte kan/vill lämna nödvändig information till Prioritets handläggare: Jag måste kunna förbereda mig för att kunna ge er den service och hjälp ni efterfrågar och det är tyvärr omöjligt om ni inte vill lämna ert organisationsnummer.
 • 3 oktober - Ali Fegan kontaktar Prioritet officiellt som reporter på SVT. Det är härefter Uppdrag Granskning även börjar ringa till Blåvitts kansli.
 • 12 oktober - Uppdrag Granskning påannonserar programmet.
 • 15 oktober - GT gör 25-öres reportaget där man klistrar ihop IFK Göteborgs tröja med en Bandidosväst. Intressant är att man nu har bytt ut bilden på nätupplagan och bara visar Blåvitts tröja. Snacka om pinsam reträtt för GT´s blaskfnask.
 • 17 oktober - Resumé.se avslöjar Fegans brev från den 20 april.
 • 19 oktober - Uppdrag Granskning har uppdaterat sin påannonsering på hemsidan med en del intressant information inför kvällens program. Här råder dock strikt censur och alla inlägg som lyfter fram andra fakta eller är kritiska raderas snabbt. Jag gjorde själv en liten test och visst togs även mitt inlägg bort.


Min magkänsla säger mig att Uppdrag Granskning kommer att presentera en mycket tunn soppa ikväll men jag avvaktar till efter programmet med ett slutomdöme. Precis som alla andra änglar kommer jag bli djupt besviken om det framkommer något i programmet som skadar Blåvitt.

2 kommentarer:

 1. MÔcket intressant information. Tackar för postningen.

  SvaraRadera
 2. haha fula dom e som tar bort

  SvaraRadera