Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 8 november 2011

Blåvitts mittfält 2012

Det blåvita mittfältet är nyckeln till en framgångsrik säsong under 2012. Vi måste bli ett bollvinnande lag igen som kan anfalla både på kanterna och i mitten och det är mittfältet som ska fixa detta! Precis som när jag häromdagen funderade kring den blåvita backlinjen 2012 så har jag även ett önskescenario för mittfältet med 7+1 spelare enligt nedan:

Innermittfältare
1. Philip Haglund
2. Joel Allansson
3. Andreas Drugge
4. Jakob Johansson

Yttermittfältare
1. Daniel Sobralense
2. Stefan Selakovic
3. Tobias Sana
4. Sam Larsson

När det gäller befintliga spelare kan jag inte se att Alexander Faltsetas får förlängt kontrakt och jag skulle gärna se att även Elmar Bjarnasson lämnar redan nu i vinter om det är möjligt. Annars lär nog den sistnämnde som senast lämna framåt sommaren.

U-truppens bollskickliga 1993:a Sam Larsson bör knytas mer permanent till A-laget under året men fortfarande med ett juniorkontrakt. Jag tror nog det blir lättast att slussa in honom mot A-truppen från en yttermittfältsposition.

När det gäller de befintliga innermittfältarna så tävlar Drugge och JJ just nu om vem som är the weakest link på min lista. Skulle det dyka upp rätt slags spelare under transferfönstret i vinter så kanske även någon av dem får maka på sig?

9 kommentarer:

 1. som t ex Gustav Svensson? Spelar han nåt i turkiska ligan förresten?

  SvaraRadera
 2. Njaaa, jag skulle nog hellre se en mera bollskicklig innermittfältare än Gustav. En Victor Elm-typ eller liknande.

  Det är ju här det vore läckert om Blåvitt för en gångs skull inte bara sneglade på hemvändare utan kunde trolla fram exempelvis en argentinare.

  SvaraRadera
 3. Nicklas bärkroth??

  SvaraRadera
 4. Bärkroth kommer i del 3 - de blåvita anfallarna 2012

  SvaraRadera
 5. Finns det någon mer junior som skulle kunna ta plats på mittfältet?

  SvaraRadera
 6. Anonym 00.17:
  Det kanske finns två innermittfältare som kan få lite träningstid med A-laget.

  Bragi Bergsson som är 93:a är intressant men i år tycker jag tyvärr han har stagnerat lite. Hoppas han kan fortsätta utvecklas bättre under 2012.

  Muhamed Dizdar är ju bara 94:a så det är ingen brådska om han får vänta ett tag till. Det är dock möjligt att han kommer att få träningstid redan nästa år.

  SvaraRadera
 7. Personligen behåller jag hellre Elmar än Drugge/JJ, Elmar är med mångsidig och har mer "i sig". Kanske skulle försöka låna ut JJ istället?

  Bärkroth ser jag inte som anfallare, utan snarare som en spelare för de offensivare positionerna på mittfältet, antingen på någon av kanterna eller som "10:a".

  Annars tycker jag det är kul att du verkar tro så mycket på Sam, en liten favorit det lilla jag sett av honom, en riktig lirare som vi borde ta väl hand om.

  SvaraRadera
 8. Lövet:
  Nja, Elmars potential kan vi ha en lång diskussion om. Jag är personligen inte lika imponerad där. :-)

  SvaraRadera
 9. Bärkroth ser jag som en yttermittfältare. Han är enligt mig den som har flest av egenskaperna som är viktigast på kanten. Han är snabb, har stor löpkapacitet och kämpar på bra hemåt. Han kan dessutom slå inlägg. Så att sätta honom i anfallet istället tycker jag är helt uppåt väggarna. Framförallt är han för kort för att spela anfallare i ett 4-4-2 som bygger på att komma till inlägg. Det enda han kan tillföra som anfallare är snabbhet i sista kvarten för att kontra in ytterligare ett mål om vi redan leder.

  SvaraRadera