Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 31 december 2011

Årets blåvita lista

 Här kommer även nyårslistan för Blåvitt:

Årets höjdpunkt
Att se den nya Kamratgården färdigbyggd med Kamratstenen på plats utanför väcker förhoppningar om en mycket ljus framtid.

Årets besvikelse
Det finns mycket att välja mellan i den här kategorin men värst av allt var nog att komma efter gais i tabellen. Det var 22 år sen jag upplevde den förtreten senast och jag hoppas inte behöva uppleva nåt liknande före år 2033!

Årets överraskning
Att värva en ny tränare från Mordor var mycket modigt och nytänkande. Precis vad vi behövde!
Årets seniorspelare
Det är ju få spelare som har varit bra under detta dystra år - en av de få som presterade över förväntan var dock Erik Dahlin. Mer om honom längre ner...

Årets juniorspelare
Joel Allansson började träna med A-laget permanent tidigt under året, då fortfarande med juniorkontrakt, och slog sig sen in i laget under våren. I somras fick han ett rekordlångt seniorkontrakt och därefter abonnerade han på en plats i startelvan under hösten.

Årets genombrott
Att prata om genombrott för en 22-åring känns ju lite fel men målvakter har en långsammare utvecklingskurva och 2011 blev verkligen Erik Dahlins genombrottssäsong. Nu hoppas jag han ger John Alvbåge en hård kamp om målvaktsplatsen under 2012!

Årets värvning
Philip Haglunds ankomst i somras tillförde laget både positiv energi och mittfältskraft. Med sådana spelare i laget känns allt genast mer positivt.

Årets bästa match
Derbysegern i våras mot Gais var skön men segern hemma mot gnhiet i somras var skönast.

Årets sämsta match
0-4 mot Djurgården kommer högt på denna lista men bittrast av allt var nog 3-4 förlusten mot Kalmar hemma i cupen. Så jävla onödigt att slarva bort den sista chansen till europaspel 2012 genom att gå ut på planen i första halvlek med kass inställning!

Årets träff
Tobias Hysens soloräd som gav 3-1 mot gnhiet var nog vackrast under 2011.

Årets miss
Den här kategorin vinner du Håkan för att du inte bytte tränare tidigare...

Drömvärvningar 2012
Peter Larsson som mittback känns väl som en klockren värvning just nu. Därutöver är jag inte helt säker på att jag vill ha nån mer...

Nyårslöfte inför 2012
Pyttipanna i november!

Gott nytt år, IFK Göteborg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar