Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 30 december 2011

Årets liljevita lista

Så har det blivit dags att sammanfatta 2011 för Tottenham Hotspur genom en klassisk nyårslista:

Årets höjdpunkt
Hela hösten 2011 har naturligtvis varit en lång joyride men som absolut höjdpunkt väljer jag när Tottenham Hotspur bestämde sig för att visa långfingret åt ryssdjäveln. We now consider this matter closed!


 Årets besvikelse
Att Spurs inte kvalade in till Champions League i våras var naturligtvis en missräkning men där var ju konkurrensen hård. Vad som dock är direkt pinsamt och på gränsen till tjänstefel är att man åkte ut ur gruppspelet i Europa League nu i höstas.

Årets överraskning
Att få fira både jul och nyår på en tredjeplats i Premier League är överraskande bra. Riktigt jävla bra!

Årets seniorspelare
Jag står och väljer mellan Gareth Bale och Luka Modric. Hjärtat säger den förstnämnde medan hjärnan säger den andre. Den här gången vinner hjärnan och Modric får priset.

Årets juniorspelare
Andros Townsend (1991) är en ung ytter som borde ha fått mer speltid, t ex genom att få hoppa in som avbytare. Tom Carroll (1992) på bilden nedan är en ännu yngre innermittfältare som jag hoppas vi får se mer av kommande år och minstingen Harry Kane (1993) kanske kan bli den där orkanen i anfallet som vi alla hoppas på.
Årets genombrott
Kyle Walker har, efter att ha varit utlånad förra säsongen, etablerat sig som given i startelvan som högerback och står även och stampar i farstun till Three Lions.


 


Årets värvning
Brad Friedel, Scott Parker och Emmanuel Adebayor som anslöt i somras har betytt otroligt mycket men viktigast av dem hittills har nog Emmanuel Adebayor varit.

Årets bästa match
Derbysegern i höstas mot gooners med 2-1 värmer fortfarande skönt men jag väljer ändå 4-0 segern mot Liverpool i september som bästa match eftersom jag såg den matchen live.

Årets sämsta match
Förlusten mot Manchester City i ligan med 1-5 sved, förlusten mot Real Madrid i Champions League med 0-4 gjorde ont och förlusten mot Fulham i FA-cupen med 0-4 gjorde mig riktigt förbannad.

Årets träff
Pavlyuchenkos träffsäkra missil mot Rubin Kazan vinner lätt!

Årets miss
Ja du Gomes, vilken av alla dina tavlor ska vi välja...?

Drömvärvningar 2012
Fernando Torres som lekkamrat till Adebayor samt Marko Marin som avlastning för våra hårt arbetande yttrar Bale och Lennon hade ju inte varit fel...

Nyårslöfte inför 2012
Att aldrig aldrig aldrig spela Modric som yttermittfältare...

Happy New Year, Tottenham Hotspur!

1 kommentar: