Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 28 januari 2012

En godkänd årspremiär för Blåvitt

Årets första match är nu avklarad och Blåvitt spelade sig igenom den på ett bra sätt även om känslan i kroppen efter matchen är att vi med lite mer skärpa nog kunde ha fått tre poäng med oss.

I defensiven imponerade nyförvärvet Waehler tillsammans med Jonsson direkt som mittlås och även Salomonsson gjorde en solid försvarsinsats. Valgardsson hade det svårare på sin kant delvis beroende på begränsat defensivt understöd från Sobralense men även på grund av egna misstag. Idiotpassningen in i banan som ledde till ryssarnas första mål och den missade straffen är två plumpar i hans protokoll. Även Alvbåge har en del kritik att inhämta för skottreturen som han släppte vid ryssarnas första mål och nog kunde han väl fortsatt rusa för att hinna upp bakåtpassningen som ledde till ryssarnas andra mål?

I offensiven fanns det många positiva tendenser och det märktes att Blåvitt ofta försökte spela sig  fram till de centrala mittfältarna med passningar längs marken. Sobralense visade prov på några riktigt fina offensiva finesser men även på lite begränsad arbetskapacitet i defensiven. På innermittfältet samarbetade Haglund och Allansson bra där Haglund gjorde en kanonmatch rakt igenom medan Joel började lite svagare och spelade upp sig efterhand. Hysen visade idag att målformen sitter i även om han också brände en straff. Och visst var det väl en evighet sen Blåvitt gjorde mål på hörna senast?

Vad kan man säga om baklängesmålen då? I båda fallen försökte blåvita spelare, Valgardsson och Selakovic, att passa sig ur svåra situationer och slog övermodiga idiotpassningar istället för att spela enkelt eller kanske lite fegt ut över sidlinjen. Kanske kan man i detta se några av Stahres influenser om att visa mod och ha kvalitet i passningsspelet som gick lite till överdrift? Jaja, det finns gott om tid att slipa bort även dessa misstag.

På tisdag är det match igen och i den matchen bör man rotera spelare på några positioner men även behålla några av dagens spelare för att få en viss kontinuitet.

Dahlin
Lund - Waehler - Jonsson - Dyrestam
Sana - Haglund - Allansson - Hysén
Söder - Ericsson

5 kommentarer:

 1. Hysén som ytter och söder-ericsson på topp du är galen.

  SvaraRadera
 2. Nej då, bara nyfiken på att testa lite...

  SvaraRadera
 3. Galenskap att flytta ner Tobbe. Han är vår klart bästa forward. Basta.

  Lund..är det någon idé att testa honom? Vi vet vad vi får.
  Bättre att spela in Salomonsson. Tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Buhu buhu, jag får nog ALDRIG testat Tobbe som vänsterytter, alla är emot mig. :-)

  Men skam den som ger sig. Jag skrev några rader om det redan i november och jag har inte gett upp hoppet ännu:
  http://bluewhitelilywhite.blogspot.com/2011/11/tobbe-som-vansterytter.html

  SvaraRadera
 5. Senaste hörnmålet var väl ÖSK borta i höstas (då stiller nickade in en boll bakom Alvbåge)?

  SvaraRadera