Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 23 januari 2012

Hur mår Blåvitt - 23 januari 2012


A-laget
Arbetet med att bygga det nya laget har pågått hela vintern. De flesta "oönskade" spelare har relativt smidigt slussats iväg vid det här laget och kvar på den listan är väl egentligen bara Elmar Bjarnasson. Nya spelare har värvats men det känns som att vi fortfarande väntar på den där sista pusselbiten i lagbygget. Mikael Stahres träningar har präglats av hög energi och flera av spelarna har pratat om nytändning. Nu är det dock dags att visa under match om vinterns träningar har gett något konkret. Copa Del Sol blir en intressant värdemätare vart vi står just nu, vilken kvalitet våra spelare har och hur Mikael Stahres spelidé egentligen ser ut.

Juniorlaget
Även i U-truppen har det skett förändringar med nya ledare och spelare. De tre "kronprinsarna" Azulay, Larsson och Moberg-Karlsson tränar regelbundet med A-laget men även Bergsson och Dizdar har fått chansen att visa upp sig där. U-truppen har redan haft sina första matcher i Carnegie Elite Tournament och gjorde en stabil insats där som gav en silvermedalj - det enda som skiljde dem från guldet var något bättre slagna straffar. Även J-truppen kommer att bli starkare under 2012 under Eijlert Björkmans engagerade ledning.

Kansli
Inflyttningen i den nya Kamratgården är en stor framgång för alla inblandade och det är många som borde hyllas lite extra för att byggnationen har kunnat genomföras - bl a en visionär styrelse, en drivande klubbdirektör och en engagerad sponsor i byggbranschen. När det gäller försäljningen av platser på Kamratstenen har föreningen dock ännu inte uppnått försäljningsmålen även om det naturligtvis är bra att ha dragit in ca 1,3 mkr hittills. I dagarna har Blåvitt även rekryterat sin Supporter Liaison Officer och har gjort ett klokt val i Anders Almgren.

Ekonomi
2011 är nu slut och vi väntar med spänning på det ekonomiska resultatet för året. Jag gissar att Blåvitt gör ett positivt resultat för 2011 delvis tack vare Prioritet Finans men även p g a att ledningen har bra koll på intäkter och utgifter. Det ska dock bli intressant att se hur stora lån vi har behövt ta för att finansiera byggnationen av Kamratgården. Att vi är en resursstark förening just nu bekräftas dock av att vi är ute på transfermarknaden och jagar storvilt. Dessutom finns det goda förhoppningar om ytterligare några miljoner in i kassan längre fram under våren om/när Cagliari slutför köpet av Sebastian Eriksson.

Fans
Det finns en stor nyfikenhet kring Blåvitts lagbygge inför 2012 men hittills har det inte kommit i uttryck mer än i ord och relativt välbesökta träningar. I årskortsförsäljningen syns ännu inga spår av "all in" satsningen utan försäljningen ligger på samma nivå som föregående år vid samma tidpunkt. De enda som fortsätter att leverera som vanligt är Levande Sittplats där över 90% av alla platser redan är slutsålda.

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar