Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 24 januari 2012

Inför Copa Del Sol

Imorgon eftermiddag åker IFK Göteborg iväg på årets första försäsongsläger till Spanien där man även ska spela i turneringen Copa Del Sol. Och under de senaste dagarna har en del hänt som präglar uppladdningen inför detta läger:
 • Just nu är alla våra målvakter indisponibla p g a sjukdom eller skada vilket gjorde att U-truppens målvakter fick stå på dagens träning. A-lagets målvakter är dock på bättringsvägen och åker med till Spanien, värre är det dock för Bärkroth som får stanna hemma med en bristning i låret. Även Sobralense åkte på en lårkaka idag men där ska det nog inte vara nån fara.
 • Tobbe, Dyrestam och Emil har varit iväg med landslaget och spelat match och särskilt de två förstnämnda har säkert ökat sitt självförtroende efter riktigt bra prestationer.
 • Sobralense har gått ut i media och lipat över utbetalningstakten av sin sign-on. Pinsamt av honom att kräva hela sin sign-on på ett bräde innan han presterat något. Dessutom har han mage att strejka och stanna hemma i Brasilien några extra dagar för att tjura lite. Hade jag varit Stahre/Mild hade jag gett honom ett löneavdrag för detta samt en fet utskällning!
 • Sana och Haglund rök tydligen ihop på dagens träning, det måste ha skett efter att jag gick. Det förvånar mig dock inte för redan när jag var där twittrade jag Tvåmålsspel med mycket skrikande från både spelare och ledare. Alla verkar taggade!.
 • Blåvitt verkar inte lösa den där sista pusselbiten på innermittfältet innan man åker. Det gör inget tycker jag. Använd befintlig trupp nere i Spanien och utvärdera efter lägret om det verkligen finns behov av förstärkning.
 • De tre kronprinsarna Azulay, Larsson och Moberg-Karlsson åker naturligtvis med och de får nu även sällskap av Bragi Bergsson som tar Bärkroths plats. Bara att gratulera!

Så vad förväntar jag mig då av detta läger? Jo, jag hoppas främst på följande:
 • Jag vill se om våra resurser i backlinjen räcker till. Vad kan nyförvärvet Waehler prestera? Vem ska spela bredvid honom? Vem ska spela vänsterback? Jakob har spelat mittback på träningarna senaste veckan - finns det en tanke här?
 • Jag vill se hur Stahre bygger ett balanserat mittfält med de spelare som redan finns tillgängliga. Defensiv balansspelare? Offensiv playmaker? Offensiva yttrar? Yttrar som drar sig in mot mitten i en fri roll?
 • Jag vill se vissa spelare prestera något konkret i Spanien då jag tycker de delvis sprungit i ett vacuum på träningarna här hemma och inte nått upp till en bra nivå. Här tänker jag särskilt på Söder, Ericsson, Sobralense, Lund och Valgardsson.
 • Jag vill se U-spelarna ta för sig under match på samma sätt som de gjort under träningarna hittills. Finns absolut inget att förlora, gå ut och kör för fullt och ha skoj!
 • Jag vill se segrar i Copa Del Sol! Resultaten betyder egentligen inte så mycket i så här tidiga försäsongsmatcher men jag tror det skulle ha en tydlig positiv påverkan på moralen hos både spelare och fans om man vann någon eller några matcher.

Till slut kommer här min första startelva för i år baserad på olika prestationer och förhoppningar efter drygt 15 träningar som jag har sett sen Stahre tog över.

4 kommentarer:

 1. Mycket intressant elva tycker jag, kör på det tycker jag

  SvaraRadera
 2. Antar att det är elvan du hoppas på till på lördag, men kanske inte riktigt tror? Om jag skall kontra med hur jag TROR vi kör nu på lördag så säger jag...

  Alvbåge
  Salo-Dyre-Hjalle-Logi
  Sella-Haglund-Elmar-Sobra
  Hysén-Stiller

  Även om det är väldigt svårt att gissa.

  SvaraRadera
 3. Erling:
  Tror du att Stahre går "all in" redan i den första träningsmatchen och väljer alla de säkra korten? Hoppas han är lite modigare än så. :-)

  Men visst, jag tror inte Sam får en startplats på lördag men han har varit bättre än både Sobra och Sella på träningarna.

  SvaraRadera
 4. Ja det tror jag nog med tanke på motståndet. Sen lättar han nog lite på det till de andra matcherna och låter fler spela. Men man vet aldrig.

  SvaraRadera