Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 31 januari 2012

Lite korta reflektioner från dagens match

Den andra matchen i Copa Del Sol slutade på samma sätt som den första - oavgjort vid full tid och sedan förlust på straffar. Trots det är jag relativt nöjd även om det naturligtvis finns förbättringspotential.
  • Backlinjen såg dessvärre ut som en hönsgård i första halvlek. Förutom det billiga baklängesmålet så hade mittbackarna fasligt svårt att bestämma sig för några offensiva passningsalternativ och ytterbackarna låg fel i banan flera gånger. Det blev bättre i andra halvlek när Salomonsson kom in på högerbacken och Lund gick över till vänsterbacken.
  • Två gjorda mål på hörna nu, det börjar bli en positiv trend där. Jag minns en gång i tiden när Blåvitt var äckligt bra på fasta situationer, det vore ju kul att kunna bli lika bra igen. Dessutom bra för Dyrestam att göra målet och revanschera sig efter sitt misstag vid baklängesmålet.
  • Offensivt var Sana och Haglund bland de bästa men Salomonsson och Hysen förtjänar också att nämnas. Vi börjar utveckla ett finurligt anfallspel med snabba rappa passningar men det krävs några matcher till för att finslipa detaljerna och få lite bättre precision.
  • Haglund håller verkligen på att växa ut till en gigant på vårt innermittfält som bollvinnare och startpunkt för våra anfall.
  • Sam Larsson gjorde sin A-lagsdebut och skötte sig riktigt bra. Han kändes trygg med bollen och modig inne i straffområdet. Hoppas han får speltid även i den sista matchen.
  • Dagens straffar, förutom Sellas, var faktiskt mycket bättre slagna än i lördags. Mer bestämda skott och ingen tvekan var spelaren ville sätta bollen. Det är nästan så att man önskar sig ett oavgjort resultat även i den sista matchen så att laget får öva mer på detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar