Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 10 januari 2012

Önskad startelva mot Everton

Imorgon är det dags för Spurs att spela sin premiärmatch i Premier League, dvs matchen mot Everton som ju blev uppskjuten p g a kravallerna i London i augusti. Den här hängmatchen har under hela hösten väntat tålmodigt som en oöppnad present, en oskrapad trisslott eller en sista godisbit i gottepåsen och nu är det äntligen dags att få njuta av den! Ser man på Spurs läge i tabellen förstår man värdet av att ha den matchen just nu - vinner man imorgon ligger man på en delad andraplats med hela åtta poäng ner till fjärdeplatsen!

Tottenhams sjukstuga verkar just nu ha svängdörrar för varje ny spelare som skrivs ut ersätts snabbt med en ny. Senaste tiden har Dawson, Lennon och Defoe blivit skadefria och istället ersatts av Gallas, King, Parker och Sandro. Och skadorna på viktiga nyckelspelare oroar mig mycket för Spurs har inte så många alternativa toppspelare att välja mellan. Lite action på transfermarknaden nu i januari är nog nödvändigt om man ska kunna behålla placeringen i den absoluta toppen av tabellen.

Den närmaste tiden har Spurs tre "lätta" hemmamatcher mot Everton, Wolverhampton och Wigan där nio poäng är ett absolut krav. I slutet av januari övergår dock detta i en grymt svår period där man möter alla topplagen Manchester City, Liverpool, Newcastle, Arsenal och Manchester United i ett svep. Måtte vi ha minst en ny anfallare i truppen när transferfönstret stänger och helst även ytterligare en yttermittfältare och en mittback!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar