Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 1 februari 2012

Dagen efter

All transferaktivitet har tystnat och ett stilla lugn utbreder sig nu. Fortfarande går man dock i ett lite förvirrat tillstånd där man försöker analysera alla genomförda transfers. När det gäller Spurs värvningar så är jag fortfarande helt lost när det gäller analysen men när det gäller Blåvitts värvningar så har jag kommit så här långt:
 • Värvningen av Nordin Gerzic var en efterlängtad sista pusselbit i Mikael Stahres offensiva lagbygge och jag tror att "Micke Mourinho" är mycket nöjd nu.
 • Det var bra för alla parter att man fick ett avslut med Elmar Bjarnasson. Stahre har varit så tydlig med att Elmar inte ingick i hans planer och det hade bara blivit besvärligt om Elmar hade varit kvar hela våren.
 • Det är en riktigt bra lösning att låna ut Nicklas Bärkroth - dels får han speltid på annan ort och dels kan man säkerställa mer speltid åt både seniorer och junorer i truppen här hemma. Man kanske även bör börja förlika sig med tanken att Bärken aldrig kommer att slå igenom i Blåvitt utan att hans spelstil passar bättre i andra föreningar...
 • Jag är övertygad om att Stahre och Mild funderar kring ytterligare en värvning på backsidan. Med de sex A-lags backar som man har tillgång till idag så har man bara ett begränsat antal sätt att kombinera en stark backlinje och vi har redan i de första träningsmatcherna sett en begynnande svårighet att få ordning på främst vänsterbackplatsen. Jag tror att ytterligare en vänsterback eller en mittback kan behövas för att helt täppa till den luckan.
 • Jag tror även att sista ordet inte är sagt kring en eventuell försäljning av Pär Ericsson. Pär har visserligen slitit hårt på träningarna under december och januari men har inte fått något vettigt uträttat. I den första träningsmatchen fick han bara några minuters speltid och igår fick han stå tillbaka för en junior. Frågan är nu om Pär verkligen har kapacitet att lyfta sig spelmässigt alternativt hur mycket pengar Mjällby måste bjuda för att Mild ska kunna svälja prestigeförlusten...?

2 kommentarer:

 1. Bra skrivet, Jakebox!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Psyket håller inte för Pär, som dessutom inte är "en i gänget" i Blåvitt. Min bror känner ett par som mycket initierat kan säga att Pär vill bort från blåvitt.

   Mjällby får väl lägga upp 3,5 miljoner och erbjuda en bra vidareförs.klausul så är det klart.

   Radera