Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 14 februari 2012

Drygt 2 miljoner kr till Blåvitt

Idag rapporterar IFK Göteborg att Levande Sittplats nu är helt slutsåld och det var ju ett väntat besked. De sista lediga ströplatserna gick snabbt åt i den köprusch som utlöstes av värvningarna av Gerzic & Farnerud.

Jag skrev redan under 2010 att Levande Sittplats står för drygt 5% av föreningens samlade matchintäkter och det tål att upprepas igen hur viktig och nyttig den här sektionen är både ur ett ekonomiskt och ett sportsligt (arenastämning) perspektiv. De 614 årskortsplatserna á 3 300 kr som har sålts här inför säsongen 2012 har totalt inbringat 2 026 200 kr till föreningen.

2 kommentarer:

  1. Och sen går väl en del av de pengarna till GU/HIGAB? Så att pengarna går direkt till föreningen är väl inte helt korrekt

    SvaraRadera
  2. Olsson:
    Pengarna går in till Blåvitt och redovisas under budgetposten matchintäkter. Sen betalar vi naturligtvis arenahyra tiil GU men de pengarna tas från budgetposten matchkostnader.

    Så visst går pengarna direkt till Blåvitt även om föreningen sen har olika utgifter som de ska användas till.

    SvaraRadera