Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 27 februari 2012

Lite mer om årsredovisningen

Har under kvällen funderat lite mer över årsredovisningen och har kommit fram till följande hittills:

1. Kent Olsson sa redan i samband med förra årsmötet att Blåvitt planerade att gå några miljoner minus under 2011 p g a Kamratgårdsbygget och så blev det också. Så det finns väl egentligen ingen anledning att känna någon större förvåning nu - föreningen följer bara sin utstakade plan för året. Men visst gick man ändå och hoppades att Prioritets pengar trots allt skulle vända det till ett plusresultat.

2. Blåvitt tjänar tyvärr för lite pengar just nu. Matchdagnetto (matchintäkter - matchkostnader), försäljningsnetto (varuförsäljning - varukostnader) och sponsornetto (sponsorintäkter - sponsorkostnader) utvecklas alla för svagt och naturligtvis beror det på den sportsliga prestationen. Jag tror det finns stor potential att förbättra alla tre avsevärt men då måste Blåvitt upp i den allsvenska toppen igen!

3. Min första avskrivningstabell för spelare tog stryk i årsredovisningen men efter att ha justerat bl a Turunen tycker jag den ser någorlunda ok ut igen. Får se hur länge den här versionen håller.4. Osynliga Handen har analyserat Blåvitts årsredovisning under kvällen och i hans gedigna text återfinns de viktiga nyckelorden svaga marginaler och måste börja tjäna pengar igen i den näst sista meningen.

5. Till sist kommer här en uppdaterad intäktstabell för de lag som släppt sin årsredovisning hittills.

2 kommentarer:

  1. Att kostnaderna för Kamratgården ökat beror nog på de tillfälliga lokalerna samt att en av naturgräsplanerna genomgått en totalrenovering. Kostnader som inte kommer fortsätta under 2012.

    SvaraRadera
  2. HS:
    Jag lutar åt nåt liknande men blev förvånad över den stora ökningen.

    Sen så vet vi inte ännu vad driftkalkylen ligger på för den nya Kamratgården. Tidigare har det ju pratats om att det skulle bli billigare, bl a genom billigare uppvärmning av anläggningen då man har installerat bergvärme. Håller detta fortfarande är frågan.

    SvaraRadera