Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 5 februari 2012

Några svar och några nya frågor ikväll

Dagens segermatch mot Rosenborg gav några efterlängtade svar men även några nya frågor:
 • John Alvbåge visade sig från sin bästa sida och gjorde några matchavgörande räddningar. Det känns som att konkurrensen mellan honom och Erik Dahlin kan trigga båda målvakterna till stordåd.
 • Idag fick vi ett svar om vår bästa backlinje just nu och det är Salomonsson-Waehler-Jonsson-Dyrestam. Problemet med den backlinjen är att vi inte har någon mittbacksreserv förutom junioren Azulay. Ska man värva en back till eller satsar man på att skola om någon av mittfältarna (läs JJ) till mittbacksreserv? Jag tror nog att det kommer en backvärvning inom kort.
 • Sobralense och Hysén på topp fungerade riktigt bra ihop och kanske är de vårt vassaste anfallsalternativ just nu? Hmm, undrar hur väl Gerzic och Hysén fungerar ihop på topp?
 • Ser verkligen fram emot februarimatcherna på Valhalla där man tre veckor i rad kan se vår vassaste startelva på lördagarna och resterande spelare plus de bästa juniorerna på onsdagarna. Du har väl köpt ditt försäsongskort?! 

Avslutar med en startelva där jag försöker få plats med alla våra fullblodsproffs. Under vårsäsongen är det ju tätt mellan matcherna så vi kommer nog inte köra så här i varje match och det öppnar även upp för spelare som Allansson, Sana och Söder att få rimligt med speltid.

Alvbåge
Salomonsson - Waehler - Jonsson - Dyrestam
Selakovic - Haglund - Farnerud - Sobralense
Gerzic
Hysén

2 kommentarer:

 1. Byt plats på Gerzic och Haglund och ta ut sella mot Allansson. Tycker sella va seg redan förra året. Tror Haglund skulle va lysande som släpande. Va ju det som tog han ut i proffslivet. Tror knappast han skulle göra det sämre här än i BP. Annars helt rätt

  SvaraRadera
 2. Ja, att Sella nog kommer att få stor konkurrens från Allansson och Sana är ganska säkert.

  Däremot tror jag inte på Haglund så högt upp i banan. Alla matcher hittills har ju visat att vi har mest nytta av honom som bollvinnande och grovjobbande central mittfältare som även tar offensiva löpningar.

  SvaraRadera