Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 22 februari 2012

Nyttiga lärdomar ikväll

1-1 mot Utsiktens BK är ju egentligen ett epic fail men jag nöjer mig lugnt med att konstatera några saker:
  • Stahre spände bågen lite för mycket idag och lyckades komponera ihop två ganska obalanserade startelvor där många spelare inte kändes helt komfortabla med vare sig rollen eller spelarna de hade omkring sig. Men det är ju bl a därför man har försäsong - för att förbättra samspeltheten och prova sig fram - så jag tar det med ro.
  • Farnerud och Allansson var ett sämre mittfältspar idag än Haglund och Gerzic. De två förstnämnda är ju lite för lika varandra med bra passningsspel men ingen riktig tyngd och kraft. De två sistnämnda var bättre balanserade när det gäller passningskvalitet & kraft men där har ju Gerzic en bit kvar till toppformen. Det blev varken hackat eller malet idag alltså.
  • Pluspoäng idag till Salomonsson, Dyrestam, Haglund och Sam Larsson. Gerzic får ett någorlunda ok betyg för sin debut men han kan mycket bättre. Sobra relativt osynlig och även Sana får minus för att han var seg i passningarna och kladdade lite för mycket på bollen.
  • 451 tappra åskådare idag där de allra flesta hade placerat sig på läktaren med tak. Sex tappra Kiken-fans valde dock att stå på bortre långsidan utan tak hela matchen - de är också hjältar ikväll tillsammans med sina spelare och sin fantastiske tränare Glenn sex-getingar-på-wembley Hysen!
  • Tidigare i eftermiddags funderade jag lite kring hur rovdjur lär sina ungar att döda. Ikväll fick jag insikt i att bytet inte alltid är så tamt som man kan tro.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar