Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 10 februari 2012

OM nu detta stämmer...

Jag brukar normalt ha en sansad inställning till transferaffärer och har stor förståelse för hur svåra dessa är att genomföra och hur man ofta får skruva på olika klausuler för att komma överens. Men OM de senaste ryktena kring villkoren i Pär Ericssons transfer till oss stämmer, och jag säger verkligen OM, så kommer jag att få ett utbrott!

Enligt bl a Kristianstadsbladet så ska Gais nämligen ha rätt till en summa på en miljon kr vid en vidareförsäljning, oavsett hur mycket Blåvitt säljer Pär för. OM nu detta stämmer så är det på gränsen till kriminellt att skriva ett så uselt avtal, det är ju för fan MP-nivå på det! OM nu detta stämmer så "förbjuder" jag Blåvitt att sälja Pär - då är det bara tillåtet att låna ut honom under resten av kontraktstiden!

Det här förstörde verkligen min fredag. Thank you God, thank you so bloody much!

2 kommentarer:

  1. Väldigt konstigt om det stämmer. Vid övergången trodde väl bägge parter på att Pär skulle säljas för riktigt stora pengar till utlandet några år senare. Om Blåvitt sålt Pär för 15 mille skulle gais nöjt sig med 1 av dessa? S

    SvaraRadera
  2. Anonym:
    Tror inte heller Gais skulle nöja sig med 1 mkr vid riktigt stora transfersummor. Det jag börjar ana är att vidareförsäljningsklausulen innehåller nåt i stil med "XX% av transfersumman, dock lägst 1 mkr". Vinst för Gais i alla lägen alltså och en idiotdeal från vår sida om det skulle stämma.

    SvaraRadera