Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 9 februari 2012

Värdet av att spela i Champions League

Deloitte har nu släppt sin årliga rapport över de 20 europeiska klubbarna med störst intäkter under säsongen 2010/2011. Jämfört med föregående rapport för säsongen 2009/2010 så har Tottenham Hotspur avancerat en placering på listan från nr 12 till nr 11 och ökat sina redovisade intäkter med närmare 35 miljoner Euro. Spurs har även passerat Manchester City på listan vilket känns lite sjukt med tanke på vilka enorma summor Shitty omsätter numera. Men den här listan handlar som sagt om intäkter, inte om utgifter.

Tottenhams avancemang på listan beror naturligtvis på deltagandet i Champions League under säsongen 2009/2010 så därför kommer sannolikt såväl intäkter som placering på listan att försämras efter denna säsong. Spurs är dock en ekonomiskt välskött förening som kommer att leverera en rejäl ekonomisk vinst för denna säsong även utan deltagande i Champions League och det finns ju goda chanser att man är med i denna pengastinna turneringen redan nästa säsong igen.

De 20 europeiska klubbarna med störst intäkter 2010/2011 enligt Deloitte (milj euro)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar