Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 5 mars 2012

Årsmötet ikväll

Ikväll genomfördes IFK Göteborgs årsmöte och här kommer lite korta fakta från detta. Det går även att läsa en live-twitter från mötet hos John Alvbåge. Imponerande, jag trodde nämligen att alla spelare sov sig igenom mötet längst bak i lokalen. :-)
 • 267 röstberättigade medlemmar deltog på årsmötet.
 • Styrelsen för 2011 fick ansvarsfrihet och omvaldes sedan även för 2012.
 • Under det senaste året har föreningen tappat nästan 400 medlemmar, från 5552 ner till 5156.
 • Antalet "Gillare" på Facebook har dock ökat från 70 000 till 87 000 under det senaste året. Målet är minst 100 000.
 • Inga riktigt bra svar kring Blåvittshopens dåliga lönsamhet, det som angavs som främsta orsak var att man utrangerade en gammal kollektion som inte gick att sälja och att man tagit fram nya produkter. Hade hoppats på en lite längre föredragning från styrelsen så jag hade inte heller förberett några bra frågor. Ja ja, bättre lycka nästa gång...
 • Blåvittshopen har ett omsättningsmål på 15 mkr inom något år. Det är ganska imponerande då den idag bara omsätter 8 mkr.
 • SEFA har indirekt sponsrat Kamratgården genom att bygga den till självkostnadspris utan vinstkrav. Grym sponsor som förtjänar mycket beröm för detta!
 • Läget för den nya multisportanläggningen i Kviberg just nu är att SEFA söker bygglov. Byggstart uppskattas till efter sommaren med planerad inflyttning hösten 2013 eller vintern 2013/2014.
 • Föreningen har ett långsiktigt publikmål på 15 000 åskådare i snitt samt 10 000 sålda årskort.
 • Ni som var där, har jag glömt nåt?

2 kommentarer:

 1. Var väl ungefär det som diskuterades/avhandlades. Motionen kring priser/prisskåpet och dess utformning var intressant att höra. Motiveringen från frågeställaren var välformulerad och rak.

  Frågan är hur och vad som görs kring motionen dock.

  SvaraRadera
 2. hållundan:
  Jag tycker det var en klockren motion. En tanke kan ju vara att fota alla priser, diplom, gamla svartvita lagfoton, vimplar från lag man mött etc och lägga upp det i ett virtuellt sökbart fotomuseum på hemsidan.

  Jag hoppas verkligen inte föreningen bara sätter gamlingar i det historiska utskottet utan även tar med några yngre. Det är ju trots allt de yngre som man vill locka att bli mer intresserade av föreningens historia.

  SvaraRadera