Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 28 mars 2012

Hur mår Blåvitt - 28 mars 2012

A-laget
Försäsongens tretton matcher har spelats igenom med resultatet åtta segrar, fyra oavgjorda och endast en förlust och det är ju ett helt ok resultat. Den viktigaste matchen av dem alla kanske ändå var förlusten mot Bate Borisov för det är nyttigt att kunna ta en förlust på ett bra sätt. Den blåvita truppen känns laddad med kvalitet på de offensiva positionerna och spelet har blivit mer variationsrikt, snabbt och passningsinriktat. Samtidigt har det även blivit lite mer omständigt och det är alltmer sällan som man sätter raka bollar på Tobbe i djupet eller spelar sig runt på kanten för direktinlägg. I försvaret finns det fortfarande några frågetecken kring t ex Alvbåges skojiga högerfot och huruvida vi har tillräckligt med bytesalternativ vid skador.

Juniorlaget
De tre främsta i U-truppen - Azulay, Larsson och Moberg-Karlsson - tränar ju regelbundet med A-laget och det påverkar nog kvalitén i U-lagets matcher. Samtidigt så kommer en hel del nya yngre killar upp från juniorleden och det ska bli intressant att följa deras utveckling. Har inte hunnit se någon juniormatch ännu så jag får spara den analysen till senare när juniorallsvenskan kör igång. I U21-sammanhang har vi de senaste åren varit vana vid att använda nästan hela seniorkvoten i laget men i årets upplaga är det bara några enstaka A-lagsspelare som kommer att spela där. Det betyder att vi kommer att ställa upp med ett betydligt ”valpigare” lag i årets U21 på både gott och ont – resultaten kommer nog att vara lite si och så men juniorspelarna får värdefull matcherfarenhet.

Kansli
Kansliet har lyckats förmedla en positiv atmosfär kring nysatsningen inför 2012 och invigningen av Kamratgården var en stor framgång. Även den nya matchtröjan känns riktigt elegant och vacker. Det känns som att kansliet har en genomtänkt strategi när det gäller det mesta som de gör just nu men hantering av den minskade klackläktaren känns mindre lyckad. Varför sa man inte rakt ut från första början att huvudsyftet var att få bort vibrationerna?

Ekonomi
Blåvitt redovisar ett relativt ok resultat för 2011 utifrån en helhetsbedömning men det finns några områden att bevaka lite extra under det här året. De värvningar som man har gjort har dock varit ekonomiskt smarta och man har lyckats omvandla en stor trupp med många mediokra spelare till en smalare trupp med mer kvalitet utan att det har kostat alltför mycket. Det finns väl en viss försäljningspotential i Seb och Bärkroth men chansen är nog större att dessa kommer tillbaka till Blåvitt i sommar.

Fans
Publiksiffran i några av försäsongsmatcherna har varit på rekordnivå men genrepets 2300 åskådare är lite klent. Att vi redan nu har passerat 6000 årskort är bra och vi får se de kommande två veckorna var det slutar. 11000 sålda biljetter till premiären redan nu är riktigt bra och det kommer att bli slutsålt mot Norrköping. Alltid Blåvitt levererade bra bevakning från första träningslägret i Spanien och Baraben och Angelz.net gjorde detsamma från lägret i Turkiet. Det pratas redan nu om ett större tifo till premiären och det ska bli intressant att se hur det står sig mot tidigare kreationer.

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

3 kommentarer:

  1. Om Alltid Blåvitts bevakning bedöms som bra, så var Barabens världsklass. Vilket den också var!

    SvaraRadera
  2. Om Baraben´s var världsklass, vad var då angelz.net´s?? Universumklass?

    SvaraRadera
  3. Om man är intresserad av dagens gin o tonic så va det universum klass. Baraben va solklart flera klasser bättre!

    SvaraRadera