Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 25 mars 2012

Försäsongen är äntligen slut

Matchen mot Falkenberg idag var den 13:e försäsongsmatchen under 2012. Och det var ett sömnigt genrep som vi fick se där såväl blåvita spelare, blåvit klack och linjemannen på ståplatssidan verkade lida av att vi gick över till sommartid i natt.
  • Alvbåges högerfot är inte rolig att se och orsakade idag den billiga hörnan som Falkenberg kunde kvittera på. Under den kommande säsongen kommer motståndarna säkert pressa aggressivt när vår högerback och höger mittback har bollen i syfte att få till bakåtpassningar på Alvbåges svaga fot.
  • Lunds vänsterfot är inte heller rolig att se. Idag var det periodvis autobahn i vänsterkorridoren när Gerzic dragit med sig sin bevakare in mot mitten och en naturlig vänsterfot hade kunnat avancera långt fram och slå direkta inlägg. Logi visade hur det ska gå till under de tio minuter han fick spela.
  • Undrar vem som vinner om man kör en straffsparkstävling mellan Alvbåges högerfot och Lunds vänsterfot?
  • Det känns som att Stahre ännu inte har tänkt färdigt hur han vill ha det på vänsterkanten - hittills har han ju testat Sobralense, Sana, Söder, Allansson och Gerzic där. Kanske läge att hålla den gamla kära vänsterlistan aktuell?
  •  Försäsongen är nu avslutad och på tretton matcher har vi vunnit åtta, spelat fyra oavgjorda och bara förlorat en match enligt nedan. Tobbe är försäsongens interna skyttekung och Dahlin har varit tätast i målet.
Matcher
Spartak Moskva 2-2
Olimpija Ljubjana 1-1
Rosenborg 1-0
Trollhättan 1-0
Degerfors 4-0
Utsikten 1-1
Fredrikstad 2-2
Lilleström 3-0
Jönköping Södra 5-1
Bate Borisov 0-1
Fakel Voronehz 2-0
Oddevold 3-1
Falkenberg 3-1

Målskyttar
4 mål: Hysén
3 mål: Söder och Selakovic
2 mål: Haglund, Stiller och Sana
1 mål: Sobralense, Valgardsson, Johansson, Gerzic, Farnerud, Dyrestam, Salomonsson, Larsson, Moberg-Karlsson, Ohlsson, Bergsson och Nordström

Målvakter
Alvbåge: 6 matcher och 6 insläppta mål (1 mål per match)
Dahlin: 4 matcher och 2 insläppta mål (0,5 mål per match)
Strömberg: 3 matcher och 2 insläppt mål (0,67 mål per match)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar