Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 8 mars 2012

Slutspurt för årsredovisningar

Nu har snart alla allsvenska lag släppt sitt ekonomiska resultat för 2011, senast idag Häcken som gjorde en rejäl vinst under fjolåret. Nu väntar vi bara på Kalmar, Djurgården och Gais som alla har sina årsmöten inom kort.
Jag jämför även intäkterna för olika lag och där är det tyvärr inte alla lag som lägger ut en detaljerad årsredovisning på hemsidan.

9 kommentarer:

 1. Sen när blev Hammarby en allsvensk förening? ;)

  SvaraRadera
 2. Dalle:
  Ja, jag vet. :-)
  De har fått hänga kvar mest beroende på att de faktiskt redovisar detaljerade siffror, till skillnad från många allsvenska lag.

  SvaraRadera
 3. Intressant är att se hur beroende AIK och Helsingborg var av sina transfers. Båda hade gjort brakförluster utan dem. Det är en farlig väg.

  Vad är det som ligger i MFFs Övrigt? Är det Europa League? I så fall riskabelt för dem med. Nästa år blir det ju inget Europa League för dem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. HIF gick 6m minus utan transfers. Sign-on räknas dock under löneposterna (7,5M mer än året innan). Alltså; utan försäljning, inga intäkter, men inte heller sign-onutgifter.

   HIF hade inte gjort en förlust på driften om man inte haft spelaromsättning

   Radera
 4. Anonym:
  Yes, MFFs Övrigt innehåller bl a Uefa-ersättningar på 33,6 mkr samt hyresintäkter från sin arena på 15,9 mkr. Dessutom är väl deras Matchintäkter "dopade" med drygt 10 mkr från Europaspelet.

  SvaraRadera
 5. Det är sjukt hur långt fram på marknadsbiten som iffiff ligger.

  SvaraRadera
 6. Arenareklam och intäkterna för alla loger på arenan drar naturligtvis upp deras post för Marknadsintäkter.

  SvaraRadera
 7. Jävlar vad mycket silver Kalmar hade i kassaskrinet, det var oväntat för mig. I vilken gruva har de hittat det?

  SvaraRadera
 8. Anonym:
  Den småländska Elm-gruvan innehöll oväntat mycket. :-)

  SvaraRadera