Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 28 april 2012

50 år gammal

Första hemmasegern och fjärde raka matchen utan förlust är nu avklarad!

Visst är det härligt med anfallare som inte krånglar till det utan satsar på enkla avslut. Skott på mål verkar vara så överskattat idag när det ska chippas, dribblas och showas istället för att kötta in bolluslingen i nätmaskorna. Blåvitt behöver även kunna göra enkla mål och Killer Stiller är mannen som gör dem. Han skulle dock gjort sitt tredje mål i slutminuterna när han blev fri framför mål.

Robin Söder blev inte bara av med sin plats i startelvan idag utan han blev även av med sin sång. I Levande Sittplats bar komponerades det nämligen i halvtid ihop en ny hyllningsvisa till dagens hjälte.
Åh Hannes Stiller,
åh Hannes Stiller,
han sänkte Åtvid med sina mål!
Och han är 50 år gammal,
men det spelar ingen roll!

11 855 åskådare är grymt bra mot ett lag som Åtvidaberg. Blåvitt har nu efter tre hemmamatcher ett publiksnitt på 12 409 och vi har ännu inte mött något av publiklagen.

Även idag hade domaren en huvudroll när han gav Kjetil hans andra gula kort vilket gjorde att Blåvitt fick avsluta matchen med tio man. Ett helt korrekt kort tycker jag för Waehler var riktigt usel med fötterna idag med dålig bollbehandling och klumpiga tacklingar matchen igenom. Undrar om det blir Jakob eller Philip som mittback i nästa match?

Det märks att nykomlingarna i laget ännu inte är vana att fira segrar på hemmaplan. Bl a Alvbåge var på väg mot omklädningsrummet efter att laget tackat klacken innan han fick klart för sig att man vid seger även tackar Young Fellows, joggar längs västra långsidan och avslutar med att tacka Levande Sittplats. Hjalmar Jonsson fick jogga lite före de övriga spelarna och visa dem åt vilket håll de skulle röra sig.

3 kommentarer:

 1. Hördes även en "Cobacabana-sång" om Stiller på Professorn efter matchen. Riktigt, riktigt jäkla gött. Alvbåge får dock spotta lite mer i nävarna. Gött med 3p. Sjukligt viktigt!

  SvaraRadera
 2. Några reflektioner angående farnerud?!?
  Jag tycker han gör en katastrofal insats i matchen faktiskt. Han tappar oerhört många bollar, kommer ofta fel in i situationer och gjorde inga supergeniala pass...?

  SvaraRadera
 3. Alex:
  Tycker både Gerzic och Farnerud blev överspelade på mitten emellanåt. Farnerud var dock lite småskadad så utifrån förutsättningarna får det väl ses som en ok insats. Men han kan bättre.

  SvaraRadera