Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 8 april 2012

Den aktuella tifo-listan

Så här en dag före hemmapremiären är det läge att damma av tifo-listan och se det bästa som har åstadkommits hittills på Blåvitts hemmamatcher på Gamla Ullevi. Jag tror det finns chans att denna lista uppdateras snart, kanske redan imorgon, om man bara kan uppfylla mina tre kriterier för ett vackert tifo:
  • Tifot ska vara visuellt kompakt och utan luckor och glesa partier.
  • Tifot ska ha en bra sammansättning av färger och ha bra kontrast.
  • Tifot ska ha ett kraftfullt budskap, antingen i form av text eller som bild.

1. Gais 2009
Ett kompakt tifo med bra budskap. Lite synd bara att det täcker så liten del av klackläktaren.

2. Örebro 2011
Ett tifo med känslomässigt starkt budskap men där de tunna plastremsorna på underdelen drar ner helhetsintrycket lite. Det är svårt att designa tifos på vår delade klackläktare men Bebbenduken visar dock att det går.

3. Gnhiet 2009
Ett energiskt tifo med ett mycket starkt budskap. Roligast är Lagrells min ca 1:25 in i filmen när han inser att det kommer att luntas på en arena som han befinner sig på.

4. Djurgården 2009
Ett ambitiöst tifo med bra färger som hade målsättningen att täcka hela klackläktaren. Tyvärr drabbades det av lite skadegörelse dagarna innan match så det nådde inte riktigt upp till full potential. En given etta annars!


Även Levande Sittplats har naturligtvis sin egna tifo-lista.

1. Gais 2011
I vårderbyt mot Gais bjöds det på stor humor när LS gick bananas och klädde ut sig i pyjamas. I kontrast till denna eleganta stilrena humor fick man även se intelligensreserven hos de grönsvarta elda upp sitt egna tifo innan någon ens hunnit läsa texten.
2. Elfsborg 2009
LS tifo med gräs och uppblåsbara får bjöd på träffande humor när vi hade gäster från landet på besök. Det enda som saknades var en pappfigur av en traktor eller en skördetröska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar