Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 12 april 2012

En skön poäng

Mikael Stahre åkte till Råsunda idag med en riktigt offensiv startelva som signalerade stor lust att vinna matchen och mina funderingar innan matchen att man skulle spela för poängen som man redan hade vid start kom helt på skam. Blåvitt vann både bollinnehavet och antal skott på mål idag och gjorde offensiva djärva byten. Man vann tyvärr inte matchen men en poäng i Mordor känns dock ganska ok ändå.

För tredje matchen i rad hamnar Blåvitt i underläge efter ett lite billigt mål där Hjalle och Logi slarvar med markeringen och det är fan inte ok med så enkla försvarsmisstag. Den här gången lyckas man dock få in en kvittering och den självförtroendekicken kommer att vara guld (nåja...) värd framöver. På söndag kommer Örebro att få betala dyrt på Gamla Ullevi!

Robin Söder springer tyvärr i en liten egen bubbla just nu där han gör mycket rätt men tvekar i de där sista avgörande lägena. I första halvlek blev jag glad över att se honom knuffa sin back ur balans vid ett tillfälle och skaffa sig själv ett skottläge men det skulle behövas mer killer instinct inne i straffområdet. Robin kan inte springa omkring och vara rädd om sina ben hela tiden utan måste satsa i tacklingar och måste ta fler maxlöpningar även på svåra bollar.

En som vet allt om killer instinct är naturligtvis Stiller. In och grisa lite framför mål så kan man säkert gräva fram en boll som någon i laget kan peta i mål. Tack för det idag, Hannes. Och tack för målet, Hjalle.

Den sprudlande glädje som Mikael Stahre visade vid kvitteringen kännetecknar en tränare som brinner för sitt uppdrag. Inget hålla-masken-av-respekt-för-min-tidigare-arbetsgivare där inte utan ren och skär glädje! Nästa gång Micke blir bjuden på godis kan vi skippa de sega råttorna och istället bjuda på salta sillar.

Jag skulle känna mig komfortabel om Blåvitt startade med samma elva även på söndag men det kanske är läge att rotera lite försiktigt på mittfältet för att hålla fler spelare igång och få in lite ny energi? I försvaret ska vi dock inte rotera alls för våra backar behöver spela ihop sig ännu mer så att de blir tryggare med varandra och inte tjongar bort bollar så ofta. Även Söder och Hysen behöver och ska nog få fortsatt förtroende på topp för jag tror att det kommer att lossna där snart.

Alvbåge
Salomonsson - Waehler - Jonsson - Valgardsson
Selakovic - Gerzic - Haglund - Sana
Söder - Hysén

7 kommentarer:

 1. Logi har väl också en del ansvar vid baklängesmålet? Vet inte riktigt "vems" gubben egentligen är, men oavsett så har Hjalmar ryggen emot och fokus på annat medan Logi tydligt måste uppfatta faran och agera. ??

  Tompa

  SvaraRadera
 2. Tompa:
  Helt rätt, jag har justerat i texten och utsett en ny syndare istället.

  SvaraRadera
 3. Hur ska vi hålla Allansson mentalt och fysiskt igång då?

  SvaraRadera
 4. Är inte säker det är Logis gubbe om jag ska vara ärlig. Det är en delad synd mellan dom.

  SvaraRadera
 5. Anonym:
  Mmm, du har nog rätt att båda är syndare, jag ändrar i texten igen. :-)

  SvaraRadera
 6. Karl Ahlberg:
  Allansson har nog drabbat extra hårt av att vi har hamnat i underläge i alla matcherna. Det är då vi främst har fått slänga in mer offensiva krafter som Stiller, Gerzic, Sana, DMK m fl.

  Ser man på försäsongsmatcherna när vi ledde så brukade Allansson få komma in och byta av någon av innermittfältarna eller en ytter. Skulle vi t ex få en ledning med några mål på söndag mot Örebro tror jag nog Allansson kommer få speltid.

  SvaraRadera
 7. Är nyfiken på hur du rankade tifot mot Peking. Kom det med på topplistan?

  SvaraRadera