Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 5 april 2012

Fokus på vänsterbacken

Blåvitt har nu börjat träna hemma på Kamratgården på den ena av gräsplanerna medan den andra planen fortfarande renoveras och är täckt med en duk medan grässådden tar sig där. På dagens träning blev det främst ett tvåmålsspel med nedanstående lag där Sobralense hade en fri roll och deltog i båda lagens anfall.

Alvbåge
Bratt - Waehler - Hjalmar - Logi
Sella - Farnerud - Gerzic
DMK - Tobbe

Stiller - Söder
Sana - Allansson - Haglund
Mohideen - Azulay - JJ - Emil
Dahlin

Mest intressant var det att studera de defensiva positionerna med fem senior- och tre juniorbackar närvarande. Stabila insatser från alla seniorbackar och bland juniorerna gjorde Azulay en stark insats idag med flera smarta brytningar. Både Lund och Dyrestam körde rehab vid sidan om idag så frågan om vem som spelar vänsterback på måndag kanske redan är löst?

Och att det var fokus på vänsterkanten märktes tydligt då Stahre startade flera spelsekvenser med att kasta bollen i Logis riktning med bl a Robin redo att rusa efter den och med Emil hack i häl. Logi skötte sig riktigt bra idag och var tät i defensiven trots flera försök från bl a Emil att runda honom. Vid ett tillfälle tacklade han ut Emil från planen (helt schysst tyckte jag) och belönades med ett högljutt Bra Logi! från Stahre samtidigt som Emil fortfarande tuggade gräsmatta alldeles intill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar