Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 2 april 2012

Funderingar dagen efter

Gårdagens skitmatch påminde mig lite om bortamatchen mot Häcken förra året. Vi ledde även där i halvtid med 1-0 och man tyckte nog att Blåvitt borde ha punkterat den matchen med ett förlösande 2-0 mål redan i första halvlek. Sen vände motståndarna matchen i andra halvlek genom att sätta sina chanser men även genom bjudningar i vårt försvar. Ridå.

Det är lätt att skylla gårdagens förlust enbart på två försvarsbjudningar men ska sanningen fram så visade laget upp flera andra brister igår. Luckan mellan backlinjen och mittfältet var mycket stor, balansen mellan mittfält och anfall kändes fel och i anfallet så fick man intrycket att alla inte riktigt förstod sina roller. Detta var något som Farnerud tog upp i en intervju igår och även tidigare under försäsongen har Gerzic i en match använt just samma begrepp. Kommunikationsproblem i laget eller bara ovana att spela med varandra?

Den här veckan kommer Mikael Stahres ledarskap att sättas på sitt första svåra prov. Klarar han av att analysera vad som gick snett? Klarar han av att korrigera identifierade misstag innan nästa match? Klarar han av att bänka ett av "sina" nyförvärv för att få en bättre balanserad startelva? Klarar han av att hantera frågan kring Erik Lund på ett klokt sätt?

Så hur hanterar man egentligen Erik Lund? Att prio ett naturligtvis är att stötta honom är väl självklart - han är varken den förste eller siste spelare som kommer att göra ett matchavgörande misstag och ett positivt ledarskap handlar om att få människor att växa, även i motgång och svåra stunder. Sen är dock frågan om han ska spela igen som vänsterback och här är jag inte lika säker. Redan efter matchen mot Falkenberg skrev jag om min förkärlek för en naturlig vänsterfot på vänsterbacken.

Att Dyrestam inte kommer att vara spelklar i matchen mot Norrköping är ganska säkert och frågan är hur allvarlig Valgardssons skada är? Beroende på Logis status finns det några alternativa backlinjer att fundera över inför nästa match.
  • Salomonsson - Waehler - Jonsson - Valgardsson
  • Salomonsson - Waehler - Johansson - Jonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar