Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 27 april 2012

Önskad startelva mot Åtvidaberg

Två hemmamatcher väntar nu mot Åtvidaberg imorgon och mot Sundsvall den 2 maj där Blåvitt bara måste samla ihop sex poäng.

10 000 sålda biljetter redan dagen före matchen mot Åtvidaberg är riktigt bra. Åtvid är trots allt inget publiklag och detta är en långhelg för många där folk kan frestas att planera in annat i sina liv. Vädret imorgon är dock sådär lagom bra uppehållsväder så det är ingen idé att slipa på båten eller åka ut till sommarstugan utan kom till Gamla Ullevi istället!

I matchen mot Norrköping var det bortalagets spelare som var sena ut från omklädningsrummet och i matchen mot Örebro var det Blåvitts spelare. Vågar man hoppas på att man koordinerar detta bättre imorgon så att lagen marscherar ut i tid, dvs i slutet av andra versen av Snart Skiner Poseidon?

När jag intervjuade Mikael Stahre en gång i höstas frågade jag honom om han föredrog att vinna med 1-0 eller 4-3 och Micke svarade då  "Vinna!". Och visst är seger det absolut överordnade men det hade varit skönt om Blåvitt även kunde hålla sin första nolla denna säsong.

Så vad ska man säga om startelvan då?
  • Samma defensiva spelare som senast är väl ganska rimligt. 
  • På hemmaplan borde vi i första hand spela 4-4-2 istället för 4-4-1-1. Två renodlade forwards alltså.
  • Jag vill para ihop Hysén med en tyngre spelare på topp och fortsätter att tjata om Haglund där. Om nu denne p g a sin förkylning inte kan spela imorgon så väljer jag Stiller.
  • Efter måndagens match mot Häcken och tisdagens U21-match så vill jag ha in Sella i startelvan. Men det förutsätter ett tidigt byte i andra halvlek där Allansson eller Sobralense kommer in istället.

Alvbåge
Salomonsson – Waehler – Jonsson – Valgardsson
Selakovic – Farnerud – Gerzic – Sana
Haglund - Hysén
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar