Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 22 april 2012

Önskad startelva mot Röva

I morgon reser Blåvitt till Hising Island för att möta ett av våra värsta boogey teams just nu. Häcken har ju plockat frustrerande många poäng av oss de senaste åren och det känns inte helt optimistiskt inför morgondagen. De senaste veckorna har dock Blåvitt slagit Häcken i såväl U19 och U21 vilket kanske kan ses som ett positivt omen.

Imorgon måste backlinjen vara beredd på den vindsnabbe Waris och det blir främst Hjalle, som är den snabbare av mittbackarna, som får vara beredd på att löpa hemåt. En lägre stående backlinje i kombination med en tydligare defensiv innermittfältare kommer att behövas för att inte drabbas av alltför många djupledsbollar. En målvakt som är mer rörlig i straffområdet och kan komma ut från målet och skjuta bort bollen med båda fötterna kan också vara en fördel.

Jag har tidigare klagat på den bristande rollfördelningen på mittfältet när båda innermittfältarna spelar på ett likartat sätt (ett klassiskt exempel när inte 1+1 blir 2) och jag står fast vid att Haglund skulle vara mycket bättre som anfallare i nuvarande trupp. Han kan både hålla fast bollen tills övriga laget hinner upp samt hota offensivt med skott och nicksäkerhet. Dessutom öppnar det upp en naturlig lucka på innermittfältet för en mer passningssäker spelare som t ex Gerzic.

Jag möblerar min startelva med erfarna spelare som borde förstå situationens allvar och som kan spela smart och effektivt imorgon. I denna startelva tänker jag mig att Hysén och Sobralense kan byta position ibland under matchens gång och att Sana eller Allansson ersätter Sella ganska tidigt i andra halvlek.

Dahlin
Salomonsson - Waehler - Jonsson - Valgardsson
Farnerud
Selakovic - Gerzic - Hysén
Haglund - Sobralense

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar