Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 23 april 2012

Tre underbara poäng

Ja, vad ska man säga om det här? Tre underbara poäng är naturligtvis som valium för en plågad själ och man kanske borde unna sig att bara njuta en liten stund. Men det finns ju SÅ mycket att jobba med i laget inför nästa match på lördag mot Åtvidaberg:
  • Tobias Sana spelade sig in i min startelva idag. Jag har haft svårt att acceptera hans ofta ineffektiva bolltransport i sidled och i cirklar men idag var det han som stod för bolltransporten framåt på mittfältet. Kan han bara ge fan i att falla så enkelt (det gula kortet för filmning var glasklart) så kan det här verkligen bli hans säsong.
  • Synd om Allansson att få gult kort för en hederlig markspark men samtidigt en liten läxa till Joel att inte försöka finlira när det egna laget är i desperat behov att vinna matcher. Varför försöka sig på en avancerad lobb när det finns tåfjuttar och bredsidor?!
  • Robin Söder spelade sig nog ur min startelva för ett tag framöver. Delvis ansvarig för den tama markeringen vid baklängesmålet och lika tam i andra änden av banan. Jag tror inte Söder hade ett enda skott på mål idag.
  • Jag vill fortfarande ha Haglund högre upp i banan som anfallare för han är mycket bättre som bollmottagare än som bollfördelare. Hans energi, nickstyrka och kämpaglöd skulle ställa till stora problem för motståndarförsvaren och med en snabb forward bredvid sig så skulle vi få ett mycket balanserat anfall.
  • Backar lite på det tidigare önskemålet att ha Hysen som vänsterytter utan sätter honom bredvid Haglund på topp. Firma H & H skulle bli grymma i anfallet!
  • Vår backlinje idag gjorde ingen superinsats och hade Häcken varit lite mer effektiva så hade de kontrat in 2-0 redan i första halvlek. Och den hönsgård som uppstod i slutminuterna när vi skulle försvara ledningen var skrämmande att se. Undrar om Dyrestam är spelklar på lördag funderar jag samtidigt som jag anser att Valgardsson var bland de bättre i backlinjen idag. Det var han som genom ständiga löpningar på kanten skapade lite extra ytor åt Sana. Hmmm, jag tror nog dagens backlinje får förtroendet även på lördag.
  • Vi kan även konstatera att Blåvitt inom loppet av drygt två veckor har gôttmosat Röva i både juniorallsvenskan, U21 och allsvenskan. Förra året slog de oss i allt men i år är det vår tur!
Alvbåge
Salomonsson – Waehler – Jonsson – Valgardsson
Sobralense – Farnerud – Gerzic – Sana
Haglund - Hysén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar