Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 14 maj 2012

Arg och besviken

Stahre ställde en djärv startelva på banan med Söder och DMK på topp. Och det såg ut att betala sig när DMK kom loss på kanten och passade fram till Söders 1-0 mål. Grattis till första målet på länge Robin och grattis till den första allsvenska assistpoängen David.

Sammantaget så var de unga spelarna Söder, DMK, Allansson och Dyrestam bäst idag. Riktigt roligt att se dem så heta och hungriga och de förtjänar en ny chans på torsdag. Robin skulle dock satt det öppna läget i andra halvlek och det vet han nog om själv.

Rent spelmässigt gjorde laget en bra första halvlek med snabbt passningsspel och snabba anfallslöpningar både i mitten och längs kanterna. Efter detta gjorde man en dålig andra halvlek med usel passningskvalitet och riktigt dåliga bollmottagningar. Vad är det med Blåvitt nu för tiden som gör att man inte klarar av att spela bra en hel match eller att stänga en match när man leder?!

Det är inte ok att vara så jävla osäker och ha så usel bollkontroll om man ska föreställa vara en erfaren norsk landslagsback. Waehler har under de nio omgångar som spelats redan bidragit till fyra matchpåverkande situationer i form av handssituationen som gav straff, den uteblivna rensningen som gav Örebrokvittering, det röda kortet mot Åtvidaberg och idag krocken med Haglund som gav Malmös kvittering. Det kanske inte är helt schysst att lasta Waehler för den första situationen men jag är heligt förbannad idag och då ingår inte rättvisa i min repertoar!

Faktum kvarstår att vi har hållit nollan i en enda match den här säsongen och då var inte Waehler med i backlinjen. På torsdag vill jag att vi bygger vidare på detta faktum och bänkar norrmannen!

Alvbåge
Salomonsson - Haglund - Jonsson - Dyrestam
Allansson - Farnerud - Gerzic - Hysén
Söder - DMK
   

5 kommentarer:

 1. Haglund var ju sämst på plan. kan ju för fan inte dämpa en mjukglass.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Just därdör skall han inte spela på mittfältet.

  SvaraRadera
 3. Det var ju Haglund som var i vägen för Waehler idag när han skulle nicka bort den.

  SvaraRadera
 4. Har varit tveksam till Haglund som mittback, men är än mer tveksam till Bestefar. Visar samma rutin som Ölme.
  Har också varit tveksam till Hysén som vänstermitt, men hans och DMK + Söders spel idag övertygade. Bortsett från avsluten då...

  Köper din elva rakt av.

  SvaraRadera
 5. Är det verkligen bara jag som inte orkar med farnerud längre? Tittar ni andra inte på honom? Det känns precis som om "ääh pontus farnerud är ju en hyffsat erkänd spelare, han sköter sig, det vet man" Nu säger jag inte att du varken tänker si eller så, men lika väl som att posta kommentaren på BB så tycker jag det är intressantare att skriva något till dig!

  SvaraRadera