Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 2 maj 2012

Bra idag men det kan bli bättre

Tredje raka segern, femte raka matchen utan förlust och säsongens första nolla är nu ett faktum! Dessutom ligger vi, åtminstonde för en dag, på en trevlig fjärdeplats i tabellen.

Philip Haglund gjorde en bra insats som mittback idag även om han stötte lite för högt upp i första halvlek och nästan gick bort sig några gånger. I andra halvlek var han dock mer disciplinerad i sitt positionsspel vilket kändes mycket tryggare. Frågan är nu hur Stahre resonerar inför nästa svåra bortamatch mot Ellos - får Waehler tillbaka sin mittbacksplats?

Nu höll laget visserligen sin första nolla men oroväckande ofta kom Sundsvall till skottavslut i andra halvlek. Jag räknade till minst fem bra skottlägen och det är fan inte okej. På måndag är det ju Taco och kinesen som står för skotten och då kan de inte få skjuta från så bra lägen.

Idag fick äntligen Joel göra sitt första mål när han fick karriärens tredje friläge i allsvenskan. Det första friläget mot Ellos borta förra året sköt han på målvakten och vid det andra friläget mot Häcken borta i år sparkade han i marken, föll och fick ett gult kort som grädde på moset. Målet idag var en smart lös boll som helt lurade en målvakt i sidledsförflyttning.

Att DMK är het just nu undgår nog ingen - på de tolv minuter han fick spela hade han tre bra avslut varav två i ribban. Han är precis som man vill att även Robin Söder ska vara - löpvillig, aggressiv och ständigt sugen på att utmana eller avlossa skott.

2-0 är en säker seger men det är lite synd att Blåvitt inte är mer aggressiva i andra halvlek och pressar hårdare framåt för att göra fler mål. Flera gånger såg jag Stahre vifta sina spelare högre upp i banan och mana till aggressivare press när motståndarna hade bollen. Tycker dessutom att Alvbåge kan sluta maska och dra ner på tempot när vi leder för 3-0 är mycket roligare än 2-0!

P.S Missade ju nästan att skriva nåt om Gerzic som var riktigt bra idag. Smart passningsspel, uppoffrande defensivt arbete samt flera bra offensiva löpningar med boll gör honom till dagens bästa spelare i mina ögon.
   

3 kommentarer:

 1. Håller inte med om Gerzic riktigt, han har för låg passningsprocent och söker den avgörande passningen för ofta. Han har en otrolig vilja att få göra poäng och synas för sin nya publik, men i matchen igår tycktes det hämma mer än hjälpa.
  Du har däremot helt rätt i att vi måste hitta ett verktyg i att stressa våra motståndare i uppspelsfasen. Joel lyckades lura till sig bollen ett par gånger i ett gott samarbete med Nordin och Pontus, men att låta Sundsvall ha mer bollinnehav än oss på vår arena är inte ok.
  //Kalle

  SvaraRadera
 2. Vet inte om du såg matchen på plats eller på tv men tycker du bör kolla om matchen igen för Gerzic var inte dagens bäste spelare.
  Han hade faktiskt en hel del felpass men som tur var blev vi aldrig straffade för det och då är det lätt att man glömmer av dem.
  Men något jag störde mig lite extra på var att han gjorde exakt samma misstag 2 gånger och inte alls långt ifrån varandra.
  Han slog alldeles för hårda djupledsbollar på Emil 2 gånger på exakt samma sätt som inte ens var i närheten av att vara tagbara.
  Att göra exakt samma misstag 2 gånger om tycker jag är dåligt men tycker ändå Gerzic gjorde en klart godkänd match men vara flera spelare som var bättre.

  SvaraRadera
 3. Anonym:
  Minns också de båda för hårda djupledsbollarna samt ytterligare några felpass men jag minns även de positiva insatserna och sammantaget väger de över. Nordin vill spela framåt i banan (ingen sidledsnisse där inte) och hitta avgörande passningsalternativ och då kan jag stå ut med att någon boll hamnar fel.

  SvaraRadera