Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 22 maj 2012

Dystra tankar

Trots en vacker solig dag så har det varit en del dystra tankar idag.

Angående våra egna små bengalhuliganer. Malmö FF förbjöd under 2011 en av sina supportergrupper att ha med sig banderoller in på matcherna bl a på grund av bengalbränningar. Det känns som att det är dags för Blåvitt att markera och göra samma sak nu.

Långvariga skador på Hjalmar Jonsson och Mikael Dyrestam, kanske upp till flera månader. Jakob Johansson ska ha en eloge för det sätt han kommer in och gör sitt jobb igår och det känns tryggt inför torsdagens match. Därefter under EM-uppehållet får man nog ta sig en rejäl funderare om vi har tillräckligt med backar i truppen.

Signalerna just nu är ju att Sebban blir kvar i Italien även om inget är klart ännu. Det vore dock en välsignelse om det blev så - både för Sebban och Blåvitt. Det är ju redan för trångt på Blåvitts innermittfält och dessutom kommer de resterande transferpengarna för honom att göra gott i Blåvitts kassa.

Att guldet redan har blivit till sand står väl klart men en tredjeplats som ger Europaspel 2013 är "bara" sex poäng bort. Sätt upp detta som ett nytt rimligt mål så kanske förlamningen som orsakats av guldpressen släpper och spelet lossnar.

På torsdag hoppas jag en spelsugen Sana får starta istället för Sella. Utöver den förändringen förtjänar gårdagens lag fortsatt förtroende.

Alvbåge
Salomonsson - Waehler - Johansson - Valgardsson
Allansson - Gerzic - Farnerud - Sana
Söder - Hysén

1 kommentar:

  1. Ja varför inte, något måste göras åt dom som förstör för så många. Hoppas polisen kan identifiera dom skyldiga, så dom fattar hur mycket böter det är på att bränna bengaler!!! Vad tänker personerna ifråga på när dom tänder på. Hur får man in så många bengaler är en annan fråga. Finns det inte hundar som kan lukta sig till bengaler?

    Blåvitt kan behöva allt stöd dom kan få efter årets start! Bengaler förstör enbart för Blåvitt! Sen spelar det fan ingen roll om det är snyggt med bengaler eller inte!

    SvaraRadera