Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 15 maj 2012

En ny etta på listan

Vreden efter gårdagens tappade poäng har släppt lite och jag kan nu fokusera på något mer positivt - vi har en ny etta på tifolistan! En stor eloge till tifogruppen som har jobbat bra med detta under året och redan bjudit på två bra hemmatifon och ett slagfärdigt bortatifo. Värderingen gör jag utifrån tre kriterier för ett vackert tifo:
 • Tifot ska vara visuellt kompakt och utan luckor och glesa partier.
 • Tifot ska ha en bra sammansättning av färger och ha bra kontrast.
 • Tifot ska ha ett kraftfullt budskap, antingen i form av text eller som bild.

1. Malmö 2012
En snygg banderoll med ett starkt budskap som beskriver en unik historia som vi är ensamma i Sverige om att ha. Smart att dra banderollen halvvägs ner på nedre etage och ett snyggt schackmönster i blått och vitt på övre etage.

2. Gais 2009
Ett kompakt tifo med bra budskap och tydliga skarpa färger. Lite synd bara att det täcker så liten del av klackläktaren.

3. Örebro 2011
Ett tifo med känslomässigt starkt budskap men där de tunna plastremsorna på underdelen drar ner helhetsintrycket lite. Det är svårt att designa tifos på vår delade klackläktare men Bebbenduken visar dock att det går.

4. Gnhiet 2009
Ett energiskt tifo med ett mycket starkt budskap. Roligast är Lagrells min ca 1:25 in i filmen när han inser att det kommer att luntas på en arena som han befinner sig på.

5. Norrköping 2012
Tifot har ett bra budskap och är snyggt inplacerat på den övre klackläktaren. Det som drar ner betyget lite är att de blå pappersarken mellan siffrorna var lite för bleka och glesa samt att siffran 4 inte var så skarp utan flöt ihop i överdelen.

6. Djurgården 2009
Ett ambitiöst tifo med bra färger som hade målsättningen att täcka hela klackläktaren. Tyvärr drabbades det av lite skadegörelse dagarna innan match så det nådde inte riktigt upp till full potential.


Även Levande Sittplats har naturligtvis sin egna tifo-lista.

1. Gais 2011
I vårderbyt mot Gais bjöds det på stor humor när LS gick bananas och klädde ut sig i pyjamas. I kontrast till denna eleganta stilrena humor fick man även se intelligensreserven hos de grönsvarta elda upp sitt egna tifo innan någon ens hunnit läsa texten.
2. Elfsborg 2009
LS tifo med gräs och uppblåsbara får bjöd på träffande humor när vi hade gäster från landet på besök. Det enda som saknades var en pappfigur av en traktor eller en skördetröska.

3 kommentarer:

 1. Bebben-tifot fick mig att dra efter andan. Magnifikt snyggt och min personliga favorit även om alla är imponerande. Mini-gåshud helt klart.

  SvaraRadera
 2. Varför kommer inte åtvidaberg ifrån iår upp.. bland det vackraste flagghaven i vår historia?

  SvaraRadera
 3. Mmm, flagghavet var riktigt vackert. Fick dessvärre ingen bra bild från den matchen så jag har nog missat att fundera över den matchen.

  SvaraRadera